Ingrediente

  • 3 albușuri-85 g
  • 40 g făina de cocos
  • 20 g izolat proteic de zer
  • 30 g indulcitor (xilitol)
  • 13 g banuti de ciocolata cu minim 70% cacao (23 bucăți)
  • 1 praf de sare
  • Zeama de lamaie (câteva picături)

Instructiuni

  • Făina de cocos, izolatul proteic și indulcitorul se amesteca împreuna.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când obținem o bezea ferma, adăugăm câteva picături de zeama de lamaie.
  • Se adauga amestecul uscat peste bezea, se incorporeaza cu o spatula si se lasă deoparte 4-5 minute.La final strângem compozitia cu mâna și-i dam forma unei sfere.
  • Încălzim cuptorul la 150 grade.
  • Din sfera formată rupem bucăți de 8-9 grame.
  • Fiecare bucata se modelează in palme, formând biluțe, care se asaza in tava, pe hârtie de copt.
  • Când terminam de format toate bilutele, se face cu degetul cate o adancitura in mijlocul fiecăreia. Vom observa ca, atunci când apăsam cu degetul, marginile bilutelor se crapă din loc in loc, dar le vom lasă așa, ele arătând ca petalele unor flori.
  • In fiecare scobitura așezăm cate un bănuț micuț de ciocolata (mie mi-au ieșit 23 de fursecuri, deci 23 de banuti).
  • Se coc in cuptorul preîncălzit la 150 grade, timp de 15-16 minute, dar depinde de fiecare cuptor.
  • Se răcesc pe un grătar, sau se lasă pe hârtie, caci se răcesc repede, nu au timp sa se umezeasca la baza.
  • In dieta Dukan se consuma in doua zile de croaziera si conțin 2 tolerate, făina de cocos si ciocolata.
  • -făina de cocos 20g=1 tolerat/zi
  • - ciocolata >70% cacao= 1 tolerat/zi