Ingrediente
Fursecuri
- 140 g albus de ou
- 1 praf de sare
- 1 lingura otet
- 30 g indulcitor (xilitol)
- 60 g făina de migdale
- 30 g tarate de pshillium (3 linguri)
Crema
- 60 g ciocolata cu peste 70% cacao
- 60 ml lapte semidegresat
- 70 g lapte praf degresat
- 48 g miez nuca macinat
- 1 lingurița esența rom
Instructiuni
Fursecuri
- Albușurile se mixează spuma cu un praf de sare. Se adauga indulcitorul, iar când obținem o bezea ferma, care rămâne pe paletele mixerului, se incorporeaza oțetul.
- Se lasă mixerul deoparte.
- Făina de migdale și taratele de pshillium se amesteca împreuna.
- Se adauga peste bezea și se incorporeaza cu spatula.
- Se încălzește cuptorul la 160 grade.
- In tava mare a cuptorului se pune hârtie de copt.
- Compoziția obținută se pune in posh cu dui rotund de 10 mm.
- Se formează fursecurile cu diametrul de 4-5 cm, strângând poshul dintr-o singura mișcare, direct perpendicular pe hârtie.
- In funcție de mărime, obținem 24-26 fursecuri.
- Se da tava la cuptor, încălzit înainte la 160 grade. Se coc timp de 20 minute, pana fursecurile încep, sa se rumeneasca.
- Se desprind de hârtie și se asaza pe un grătar, sa se răcească complet.
Crema
- Ciocolata se topește in 30 ml lapte lichid (din totalul de 60 ml). Putem folosi cuptorul cu microunde, sau infierbantam laptele si-l turnam peste ciocolata, lăsând 3-4 minute, pana se înmoaie, apoi se amesteca energic.
- In crema de ciocolata, încă fierbinte, se incorporeaza 30 g nuca măcinată. Crema obținută pana acum, se lasă la răcit.
Asamblare
- Fursecurile reci se pun pe hârtie de copt, formând perechi potrivite după mărime. Oricât ne-am strădui, sa facem fursecurile egale, tot vor fi unele mai mari, altele mai mici.
- In crema de ciocolata rece adăugăm laptele praf degresat, esența de rom, amestecam bine, subțiind crema cu încă 30 ml lapte rece.
- Se pune crema in posh cu dui rotund de 10 mm (același folosit si la formarea fursecurilor). Nu lasam crema deoparte prea mult timp, pentru ca după 1-2 minute, se va întări suficient, sa poata fi împinsă din posh.
- Se împarte crema in strat generos, pe jumătate din fursecuri, acoperind cu cealaltă jumătate potrivită ca mărime.
- Se strâng ușor, iar marginile cu crema, se trec prin restul de nuca măcinată.
- Se pot consuma imediat.
- In dieta Dukan, fursecurile ajung pentru trei zile de croaziera, iar in acele zile nu folosim ulei de masline (48 g nuca=3 linguri ulei).
- Ciocolata este tolerat (20 g/zi=1 tolerat), la fel făina de migdale (20 g/zi= 1 tolerat).
- Laptele praf degresat este permis încă din faza de atac, la fel taratele de pshillium (1 lingura/zi).
Comentarii