Ingrediente

Fursecuri

  • 140 g albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 30 g indulcitor (xilitol)
  • 60 g făina de migdale
  • 30 g tarate de pshillium (3 linguri)

Crema

  • 60 g ciocolata cu peste 70% cacao
  • 60 ml lapte semidegresat
  • 70 g lapte praf degresat
  • 48 g miez nuca macinat
  • 1 lingurița esența rom

Instructiuni

Fursecuri

  • Albușurile se mixează spuma cu un praf de sare. Se adauga indulcitorul, iar când obținem o bezea ferma, care rămâne pe paletele mixerului, se incorporeaza oțetul.
  • Se lasă mixerul deoparte.
  • Făina de migdale și taratele de pshillium se amesteca împreuna.
  • Se adauga peste bezea și se incorporeaza cu spatula.
  • Se încălzește cuptorul la 160 grade.
  • In tava mare a cuptorului se pune hârtie de copt.
  • Compoziția obținută se pune in posh cu dui rotund de 10 mm.
  • Se formează fursecurile cu diametrul de 4-5 cm, strângând poshul dintr-o singura mișcare, direct perpendicular pe hârtie.
  • In funcție de mărime, obținem 24-26 fursecuri.
  • Se da tava la cuptor, încălzit înainte la 160 grade. Se coc timp de 20 minute, pana fursecurile încep, sa se rumeneasca.
  • Se desprind de hârtie și se asaza pe un grătar, sa se răcească complet.

Crema

  • Ciocolata se topește in 30 ml lapte lichid (din totalul de 60 ml). Putem folosi cuptorul cu microunde, sau infierbantam laptele si-l turnam peste ciocolata, lăsând 3-4 minute, pana se înmoaie, apoi se amesteca energic.
  • In crema de ciocolata, încă fierbinte, se incorporeaza 30 g nuca măcinată. Crema obținută pana acum, se lasă la răcit.

Asamblare

  • Fursecurile reci se pun pe hârtie de copt, formând perechi potrivite după mărime. Oricât ne-am strădui, sa facem fursecurile egale, tot vor fi unele mai mari, altele mai mici.
  • In crema de ciocolata rece adăugăm laptele praf degresat, esența de rom, amestecam bine, subțiind crema cu încă 30 ml lapte rece.
  • Se pune crema in posh cu dui rotund de 10 mm (același folosit si la formarea fursecurilor). Nu lasam crema deoparte prea mult timp, pentru ca după 1-2 minute, se va întări suficient, sa poata fi împinsă din posh.
  • Se împarte crema in strat generos, pe jumătate din fursecuri, acoperind cu cealaltă jumătate potrivită ca mărime.
  • Se strâng ușor, iar marginile cu crema, se trec prin restul de nuca măcinată.
  • Se pot consuma imediat.
  • In dieta Dukan, fursecurile ajung pentru trei zile de croaziera, iar in acele zile nu folosim ulei de masline (48 g nuca=3 linguri ulei).
  • Ciocolata este tolerat (20 g/zi=1 tolerat), la fel făina de migdale (20 g/zi= 1 tolerat).
  • Laptele praf degresat este permis încă din faza de atac, la fel taratele de pshillium (1 lingura/zi).