Ingrediente
- 1 kg pulpa porc, bucata intreaga
- 1 pahar vin
- 1 punga pentru cuptor
Pentru sos - 250 g smochine uscate
- 1 pahar vin
- 1/4 lingurița cimbru
- 1/2 baton scortisoara
- 1 steluță anason
- Fulgi de ardei, sare și piper
Instructiuni
- Bucata de carne se prăjește pe toate părțile, intr-o tigaie antiaderenta, doar cât își schimba culoarea.
- Se da cu sare, piper, se pune in punga pentru cuptor, împreuna cu vinul, se leagă punga, apoi se înțeapă cu o scobitoare de 4-5 ori, pentru a permite eliberarea aburului.Punga se pune pe o tava, se da la cuptor, întâi la foc iute, apoi când punga se umfla și carnea se gătește, micșorăm temperatura.Se lasă între 40 -60 minute, in funcție de grosimea bucății de carne.
- Ne ocupam de sosul de smochine.Acestea se curată de codița tare, se feliază și se pun la fiert,la foc domol ,împreuna cu vinul.Când smochinele s-au inmuiat și vinul a scăzut puțin, se adauga oțetul balsamic și mirodeniile, oprim focul, acoperim vasul și lasam așa 10 minute.Îndepărtăm batonul de scortisoara și steluță de anason, adăugăm sare, dacă e nevoie, sau fulgi de ardei, după gust.
- Bucata de carne, se feliază, iar noi am sevit alături de piure de cartof dulce.
Comentarii