Ingrediente

  • 2 dovlecei micuti (300 g)
  • 1 ceapa roși2 căței de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 g piept de pui gătit pe grătar, sau in alt mod
  • 150 g sos de roșii pentru pizza condimentat ( nu conține zahăr, doar roșii 99,1%, restul este format din sare, busuioc, oregano, ceapa)

Instructiuni

Am descoperit acești dovlecei, galbeni și verzi, care sunt foarte buni la gust, nu sunt prea apoși,  culorile lor înveselesc farfuria și e o plăcere săi gătești, in diferite moduri. Pentru ca mi-au rămas doar doi micuti, m-am gândit, sa-i fac mai dietetici.

  • Dovleceii se spală, se îndepărtează capetele si se taie in doua, pe lung.
  • Cu o lingurița se scobește mijlocul, scoțând miezul, care se păstrează.
  • In fiecare jumătate de dovlecel se presara putina sare si se pun pe prosoape de hârtie, cu tăietura in jos, sa se scurga apa, care o lasă.
  • Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa si usturoiul tocat, se presara putina sare, se adauga o ceșcuța de apa si se calesc, pana se evapora o parte din apa.
  • Se pune miezul dovleceilor, tocati mai mărunt si se gătesc la foc mic, pana se înmoaie.
  • Se adauga sosul de rosii, gatind totul, pana obținem un sos gros.
  • Se da deoparte, sa se răcească.
  • Peste sosul rece se pune pieptul gătit si tăiat cubulete. Dacă e nevoie, se condimentează, dar ținem cont, ca sosul de rosii, are sare si ierburi aromate.
  • Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de dovlecei. Mie mi-a rămas cam o lingura de umplutura, chiar dacă, dovleceii i-am umplut cu vârf.
  • Se asaza intr-o tava potrivită, sa încapă bine, fără prea mult spațiu între ele.
  • Se dau la cuptorul încălzit înainte la 180 grade, timp de 40 minute, pana ce coaja dovleceilor este moale. Verificam cu o scobitoare, iar dacă nu simțim rezistența, atunci când introducem scobitoarea in marginea dovleceilor, înseamnă ca, sunt gata. Puteți observa, ca nu a curs deloc umplutura in tava.
  • Se asaza pe o farfurie și optional se presara pătrunjel verde.