Ingrediente
cafea
apa
zahar sau miere
Instructiuni
Se ia ibricul şI se măsoară apa cu ceaşca cu care se bea cafea, cam 50 ml.
Se pune la fiert.
Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriţă rasă.
Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârşit, mierea nu trebuie fiartă.
Când apa ajunge la o temperatură călduţă, ca de făcut pâine, atunci se pun două linguriţe de cafea (pentru fiecare ceaşcă) nici pline cu vârf nici rase, obişnuite.
Se amestecă şI se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot.
Se mai ia un vârf de linguriţă de cafea şI se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoaşă.
Acest vârf de linguriţă presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepţie la ibric!
Se amestecă, se face un caimac deosebit care se pune, o lunguriţă-două, în ceşti.
Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot şI se pune peste caimacul din ceaşcă.
Alte informatii
Comentarii