Ingrediente

  • cafea
  • apa
  • zahar sau miere
  • Instructiuni

  • Se ia ibricul şI se măsoară apa cu ceaşca cu care se bea cafea, cam 50 ml.
  • Se pune la fiert.
  • Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriţă rasă.
  • Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârşit, mierea nu trebuie fiartă.
  • Când apa ajunge la o temperatură călduţă, ca de făcut pâine, atunci se pun două linguriţe de cafea (pentru fiecare ceaşcă) nici pline cu vârf nici rase, obişnuite.
  • Se amestecă şI se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot.
  • Se mai ia un vârf de linguriţă de cafea şI se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoaşă.
  • Acest vârf de linguriţă presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepţie la ibric!
  • Se amestecă, se face un caimac deosebit care se pune, o lunguriţă-două, în ceşti.
  • Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot şI se pune peste caimacul din ceaşcă.
  • Alte informatii