Ingrediente

Aluat

  • 800g făină
  • 30g drojdie proaspătă
  • 2 linguri de zahăr
  • 300ml lapte+200ml apă calde
  • 2 lingurițe de sare
  • 100ml ulei.
  • 250g unt rece de la congelator mai târziu pt foi
  • Nutella

 

Instructiuni

  • Se face un aluat  cu cantitățile de mai sus, mai puțin untul, care-l vom folosi pentru foi.
  • Se dă la dospit pt cca 1 oră.
  • Dupa ce aluatul a dospit, facem 9 bile,pe care le lăsam 10 minute la dospit.
  • Se scoate untul din congelator (250g)sau de la frigider, să fie foarte rece.
  • Se întinde fiecare foaie de mărimea unei farfurii, se rade unt, apoi se întinde următoarea, din nou se rade unt, până terminam foile și untul, ultima foaie va rămâne fără unt.
  • Toate aceste foi suprapuse se vor întinde ușor, să nu iasa untul dintre foi, presurând făină,până va ajunge o foaie de cca 60cm diametru.
  • Se taie  cu un cuțit triunghiuri (20bucăți),iar la capătul lat  se taie un pic, apoi cu ajutorul unui poș ,sau lingurița, punem nutella pe fiecare, apoi le înfășurăm .
  • Se lasă în tavă la crescut.
  • Se preîncălzește cuptorul la 200 grade cu ventilație.
  • Se ung croissantele cu ou bătut.
  • Se dau la copt pt cca 20 minute.

Alte informatii

Reteta,așa cum am specificat, aparține doamnei Elena Hofbauer și a fost postata in grupul Din Pasiune Pentru Prăjituri 💜