Ingrediente
Aluat
- 800g făină
- 30g drojdie proaspătă
- 2 linguri de zahăr
- 300ml lapte+200ml apă calde
- 2 lingurițe de sare
- 100ml ulei.
- 250g unt rece de la congelator mai târziu pt foi
- Nutella
Instructiuni
- Se face un aluat cu cantitățile de mai sus, mai puțin untul, care-l vom folosi pentru foi.
- Se dă la dospit pt cca 1 oră.
- Dupa ce aluatul a dospit, facem 9 bile,pe care le lăsam 10 minute la dospit.
- Se scoate untul din congelator (250g)sau de la frigider, să fie foarte rece.
- Se întinde fiecare foaie de mărimea unei farfurii, se rade unt, apoi se întinde următoarea, din nou se rade unt, până terminam foile și untul, ultima foaie va rămâne fără unt.
- Toate aceste foi suprapuse se vor întinde ușor, să nu iasa untul dintre foi, presurând făină,până va ajunge o foaie de cca 60cm diametru.
- Se taie cu un cuțit triunghiuri (20bucăți),iar la capătul lat se taie un pic, apoi cu ajutorul unui poș ,sau lingurița, punem nutella pe fiecare, apoi le înfășurăm .
- Se lasă în tavă la crescut.
- Se preîncălzește cuptorul la 200 grade cu ventilație.
- Se ung croissantele cu ou bătut.
- Se dau la copt pt cca 20 minute.
Alte informatii
Reteta,așa cum am specificat, aparține doamnei Elena Hofbauer și a fost postata in grupul Din Pasiune Pentru Prăjituri 💜
Comentarii