Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mică
  • 4-5 căței usturoi
  • 1/2 lingurița sare
  • 250 ml apa
  • 1 pachet orez konjac fără clatire(200 g)
  • 0,5-1 lingurița făina konjac
  • 200-250 g creveți congelati, prefierti
  • 1 lingurița curry
  • 1/2 lingurița garam-masala

Instructiuni

Pentru doua portii

  • Ceapa se toaca mărunt, iar cateii de usturoi se feliază.
  • Orezul se pune intr-o sita și se trece sub jet de apa rece.
  • Intr-un vas se pun uleiul, ceapa, usturoiul, orezul și apa, care se pun la foc, pana se înmoaie ceapa.
  • Se dizolva 1/2-1 lingurița de făina konjac in putina apa rece. Cantitatea de konjac, este in funcție de cât lichid, ne rămâne in vas.
  • In vasul in care a fiert ceapa, se pun creveți congelati, făina konjac dizolvată (nu toată odata, ci in doua transe), condimentele curry și garam-masala.
  • Se lasă la fiert, câteva minute, pana se ingroasa sosul.
  • Se condimentează cu sare, după gust și se lasă vasul acoperit, încă 15-20 minute, timp in care, sosul se mai ingroasa.
  • In dieta Dukan, se consuma din croaziera, uleiul de masline, fiind permisă din aceasta faza. Dacă se renunța la ulei, se poate consuma in prima faza, adică din atac.