Ingrediente

  • 300 g creveți prefierti 
  • 1 portocala
  • Pătrunjel uscat
  • 1 lingura ulei de masline

Instructiuni

  • Portocale se stoarce, pentru a avea la îndemâna sucul rezultat.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, dar care sa aibe suprafața mai mare, se pune uleiul la înfierbântat, se adauga creveții congelati și se gătesc la foc mediu spre mare, aproximativ 6-7 minute, timp in care se dezgheata și se gătesc puțin.
  • Se toarnă sucul de portocale și se mai gătesc la foc iute, pana scade sucul pe jumătate (2-3 minute).
  • Se oprește focul, se condimentează cu sare, dacă e cazul și se presara pătrunjel  tocat (eu am folosit din cel uscat, neavând in acel moment pătrunjel proaspăt).
  • Se servesc simpli, sau cu garnitura, după preferințe (orez, paste,etc…)
  • Simplu de făcut și foarte gustos!
  • Pentru dieta Dukan, creveți se consuma din croaziera, portocala fiind tolerat.