Ingrediente
Pesto de pătrunjel
- 2 legături de pătrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- 2-4 căței de usturoi
- Sare, piper, după gust
- 3-4 picături zeama de lamaie
- 2-3 linguri apa rece
- 1 pachet paste konjac fără clatire
- 10-12 creveți decorticati, prefierti și congelati
- 1/2 lingura ulei de masline
Instructiuni
- Pregătim întâi pesto de pătrunjel, un lucru extrem de ușor, iar la final obținem 4-5 linguri de pasta cremoasă și gustoasa, din care vom folosi la aceasta reteta doar o lingura, suficient pentru a aromatiza pastele și a le face mai gustoase.
- Pătrunjelul spalat, din care folosim și codițele, le punem in vasul blenderului, împreuna cu uleiul, usturoiul curățat și feliat, zeama de lamaie, sare și piper. Tot acum punem o lingura de apa rece si începem sa pasăm, adăugând încă 1-2 linguri de apa, dacă este nevoie, din doua motive si anume: se blenduiesc mai ușor, iar pesto iese mai cremos.
- Se gusta și dacă e nevoie, se mai adauga sare.
- Se păstrează la frigider, in borcan de sticla si se folosește la diferite preparate cum ar fi: paste, peste, diferite cărnuri , sau salate.
- Se poate folosi blenderul mare, dar fiind cantitate mică de ingrediente, mai mult ne-ar încurca, decât sa ne fie de ajutor.
- Pastele konjac fără clatire sunt după părerea mea, cele mai bune, deoarece nu au mirosulul specific konjacului.
- Se scot din punga, se pun intr-o sita și se clătesc sub jet de apa rece.
- Opțional se fierb in apa cu putina sare, timp de 5 minute, după care se clătesc iar cu apa rece.
- Creveții congelati nu se dezgheata înainte, ci se gătesc așa cum sunt.
- Intr-o tigaie se pune uleiul și crevetii congelati, găsindu-i la foc iute. La început vor lasă apa, dar se gătesc la foc iute, maxim 10 minute, timp in care se dezgheata, se evapora toată apa si încep sa se prăjească ușor. Nu-i gătim mult timp, ca se vor întări.
- Intr-o farfurie mai adânca punem pastele și o lingura de pesto, amestecam cu o furculița, pana se combina cele doua ingrediente, apoi așezăm crevetii pregătiți și amestecam ușor.
- Simplu de făcut, iar rezultatul este unul foarte bun, in special pentru iubitorii de fructe de mare.
- In dieta Dukan se consuma din faza de croaziera, având ulei de masline permis din aceasta faza.
Comentarii