Ingrediente

  • 50 g cacao degresată
  • 300 g lapte praf degresat
  • 300 ml lapte semidegresat rece
  • 1 fiola esența cocos, sau alta aroma
  • Îndulcitor după gust
  • 70 g caju crud
  • +100 ml lapte semidegresat rece

Instructiuni

  • Intr-un vas punem ingredientele (fără indulcitor și cele 100 ml lapte de la final). Le amestecam întâi cu lingura, apoi le pasăm cu blenderul de mâna, pana obținem o pasta mai grosuta. Gustam din crema și adăugăm indulcitor după gust (laptele praf și caju sunt dulci). Pasăm in continuare, pana se topește indulcitorul.
  • In acest moment crema este buna de consum, dar ținut la frigider, se va întări, așa ca am adăugat încă 100 ml lapte semidegresat rece și am pasat crema, pana s-a omogenizat.
  • Se toarnă in borcane, se pun capace și se tine la frigider.
  • A doua zi, deja crema este ferma, dar aerată, iar gustul este dat de aroma folosită.
  • Ar trebui, sa se consume in 5 zile de croaziera, caju-ul fiind permis in locul uleiului de masline (14g/zi), dar cele peste 800 g crema obținute, ajung, pentru mai mult de 5 zile.
  • Este ușor de făcut, se păstrează bine la frigider, in borcane de sticla și cel mai important, te tine departe de ispite. E destul sa guști 1-2 lingurițe de crema, pentru a dispărea pofta de dulce. Aceasta crema se poate consuma la clătite, cu chifle Dukan și o cana de lapte, etc…
  • Se poate face mai putina crema, înjumătățind cantitatea de ingrediente, putem folosi orice aroma, iar caju-ul poate fi înlocuit cu altceva permis in locul uleiului de masline, doar cantitatea fiind diferita și anume: 
  • Migdale 18g  
  • Fistic 20g
  • Arahide prajite  17g
  • Arahide neprajite 20g
  • Alune de padure 17g
  • Nuci 16g
  • Nuci caju 14g
  • Nuci braziliene 14g
  • Nuci pecan 14g