Intr-un vas punem ingredientele (fără indulcitor și cele 100 ml lapte de la final). Le amestecam întâi cu lingura, apoi le pasăm cu blenderul de mâna, pana obținem o pasta mai grosuta. Gustam din crema și adăugăm indulcitor după gust (laptele praf și caju sunt dulci). Pasăm in continuare, pana se topește indulcitorul.
In acest moment crema este buna de consum, dar ținut la frigider, se va întări, așa ca am adăugat încă 100 ml lapte semidegresat rece și am pasat crema, pana s-a omogenizat.
Se toarnă in borcane, se pun capace și se tine la frigider.
A doua zi, deja crema este ferma, dar aerată, iar gustul este dat de aroma folosită.
Ar trebui, sa se consume in 5 zile de croaziera, caju-ul fiind permis in locul uleiului de masline (14g/zi), dar cele peste 800 g crema obținute, ajung, pentru mai mult de 5 zile.
Este ușor de făcut, se păstrează bine la frigider, in borcane de sticla și cel mai important, te tine departe de ispite. E destul sa guști 1-2 lingurițe de crema, pentru a dispărea pofta de dulce. Aceasta crema se poate consuma la clătite, cu chifle Dukan și o cana de lapte, etc…
Se poate face mai putina crema, înjumătățind cantitatea de ingrediente, putem folosi orice aroma, iar caju-ul poate fi înlocuit cu altceva permis in locul uleiului de masline, doar cantitatea fiind diferita și anume:
Comentarii