Ingrediente

  • 1 litru lapte cu 1,5% grăsime
  • 2 linguri otet de 9 grade
  • 180 g cottage cheese cu 2% grăsime (1 cutie)
  • 30 g unt
  • In plus 40-60 ml lapte rece
  • Sare după gust
  •  Opțional alte condimente la alegere (piper, oregano, busuioc, etc..)

Instructiuni

  • Intr-un vas se pun la încălzit un litru de lapte si doua linguri de oțet. Se tine vasul la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere, branza se separa, iar zerul este foarte limpede.
  • Se asaza un tifon dublu pe o sita si se strecoară laptele branzit. Nu se tine mult la scurs, cel mult un minut.
  • In vasul blenderului de mâna se pune branza scursa încă fierbinte, untul si cottage cheese-ul. Se pasează pana totul devine pasta.
  • La final se adauga laptele rece (eu am pus 50 ml) si se pasează pana ce pasta devine cremoasă si foarte fina.
  • Se adauga sare după gust, insa eu nu am pus, ținând cont ca, cottage cheese are putina sare.
  • Crema obținută se pune intr-o cutie cu capac si se da la frigider, pana se răcește, se întărește si devine tartinabila.
  • Cantitatea obtinuta a cantarit 400 g si ar trebui, sa se consume in dieta Dukan, in cel puțin 3 zile de croaziera, pentru cele 30 g unt (10 g unt înlocuiește o lingura ulei de masline permisă intr-o zi de croaziera).