Ingrediente

  • 2 albusuri( 62 grame)
  • 60 g indulcitor green Premium
  • Un avocado mic și copt( 60 g pulpa)
  • 6 g zeama de limes
  • Un termometru de bucatarie

 

Instructiuni

  • Intr-un vas se pune albușul și indulcitorul, se pune la baia de abur, fără a atinge apa din vas.
  • Amestecam din când in când, pana se topește indulcitorul, se ajunge la consistenta unui sos, asta la 70 grade, măsurând temperatura albusului.
  • Transferam in alt vas, unde mixam albușurile permanent, pana ajung la temperatura camerei( 30 grade).
  • La început albușul nu arată a bezea, chiar am vrut sa abandonez, dar am zis, continui fie ce-o fi, sa văd ce se întâmpla, când ajung cu bezeaua la temperatura camerei! Ce sa vezi? Minune! Albușul dădea semne, ca devine o bezea ferma, atât cât se putea, având in vedere ca, fiind o cantitate mică, bezeau era putina, dar totuși ferma. Am oprit mixatul, momentan.
  • Am curățat avocado, l-am pasat cu furculița și am adăugat zeama de limes.
  • Am luat bezeaua iar la mixat, adăugând cate o lingurița de avocado și am continuat pana am terminat de adăugat tot avocado.
  • A rezultat o crema ferma, aerată și gustoasa( cam dulce, dar pentru început, am fost mulțumită).
  • A doua oară voi adauga și ciocolata topita, dar momentan am vrut sa văd ce iese așa simpla, doar cu un tolerat.