Intr-o tava potrivită așezăm hârtie de copt și punem costitele, fără sa le suprapunem.
Amestecam roșiile, vinul, apa si turnam acest lichid peste costitele din tava, după care le acoperim cu hârtie de copt.
Tava o “căptușim” cu folie de aluminiu, după se da la cuptorul preîncălzit la 175 grade, cu încălzire doar jos.
După o ora verificăm costitele, dacă sunt făcute, dam deoparte folia și hârtia, dacă nu, le mai lasam 30 minute.
Când costitele sunt moi (înfingem o scobitoare in carne și ne dam seama, după cum pătrunde, dacă sunt gata), înlăturăm hârtia de copt și folia de aluminiu și lasam tava descoperită încă 5-7 minute in cuptor, cu încălzire si sus, pentru a prinde o culoare aramie.
Sunt ușor de pregatit și delicioase, alături de un piure, o mâncare de fasole gatita, etc.
Comentarii