Ingrediente

  • 7 bucăți costița afumata
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • 200 g roșii pasate( eu am avut conserva)

Instructiuni

  • Costitele se spală.
  • Intr-o tava potrivită așezăm hârtie de copt și punem costitele, fără sa le suprapunem.
  • Amestecam roșiile, vinul, apa si turnam acest lichid peste costitele din tava, după care le acoperim cu hârtie de copt.
  • Tava o “căptușim” cu folie de aluminiu, după se da la cuptorul preîncălzit la 175 grade, cu încălzire doar jos.
  • După o ora verificăm costitele, dacă sunt făcute, dam deoparte folia și hârtia, dacă nu, le mai lasam 30 minute.
  • Când costitele sunt moi (înfingem  o scobitoare in carne și ne dam seama, după cum pătrunde, dacă sunt gata), înlăturăm hârtia de copt și folia de aluminiu și lasam tava descoperită încă 5-7 minute in cuptor, cu încălzire si sus, pentru a prinde o culoare aramie.
  • Sunt ușor de pregatit și delicioase, alături de un piure, o mâncare de fasole gatita, etc.