Ingrediente

  • 3 kg peste( rondele)
  • 1 kg morcovi tăiat rondele
  • 1 kg ceapa solzișori
  • 1 kg ardei grasi cruzi tăiați felii
  • 750 ml suc de roșii
  • 125 g otet de 9 grade
  • 3-4 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Foi dafin

Instructiuni

  • Intr-un vas de tuci punem primul rând cu morcovi,un rând de peste,ceapa,peste,ardei,peste și continuam pana terminam toate cantitatile.
  • Printre rânduri punem sare,piper și foi de dafin.
  • Adăugăm deasupra sucul de roșii,oțetul și uleiul,scuturam vasul sa pătrundă peste tot lichidul și lasam la foc mic,din momentul fierberii,4 ore( eu am pus vasul in cuptor).
  • Se pun in borcane și se sterilizează,cât sa formam vidul in borcan.
  • Cantitatile sunt pentru peste și legume,gata curățate.
  • La final am avut 15 borcane de 400 g.
  • Pestele este de Dunăre,diferite specii: caras,plătica,scobar...toți peștii având destul de multe oase,dar care datorită oțetului,s-au topit la fiert,iar după 2-3 săptămâni ,se vor macera și mai bine.