Ingrediente
- 3 kg peste( rondele)
- 1 kg morcovi tăiat rondele
- 1 kg ceapa solzișori
- 1 kg ardei grasi cruzi tăiați felii
- 750 ml suc de roșii
- 125 g otet de 9 grade
- 3-4 linguri ulei
- Sare
- Piper
- Foi dafin
Instructiuni
- Intr-un vas de tuci punem primul rând cu morcovi,un rând de peste,ceapa,peste,ardei,peste și continuam pana terminam toate cantitatile.
- Printre rânduri punem sare,piper și foi de dafin.
- Adăugăm deasupra sucul de roșii,oțetul și uleiul,scuturam vasul sa pătrundă peste tot lichidul și lasam la foc mic,din momentul fierberii,4 ore( eu am pus vasul in cuptor).
- Se pun in borcane și se sterilizează,cât sa formam vidul in borcan.
- Cantitatile sunt pentru peste și legume,gata curățate.
- La final am avut 15 borcane de 400 g.
- Pestele este de Dunăre,diferite specii: caras,plătica,scobar...toți peștii având destul de multe oase,dar care datorită oțetului,s-au topit la fiert,iar după 2-3 săptămâni ,se vor macera și mai bine.
Comentarii