Ingrediente

Pentru 10 bucăți

  • 1 oua
  • 500 g făina
  • 325 ml lapte
  • 75 g unt topit și răcit
  • 1 lingurița sare
  • 1 lingura zahăr
  • 20 g drojdie proaspăta

Instructiuni

  • In laptele caldut dizolvăm drojdia.
  • Făina se cerne.
  • Oul și zaharul se bat cu un tel.Turnam laptele cu drojdia.Adăugăm făina ,punem acum și sare, framantam, pana incorporam făina.
  • Adăugăm untul treptat, după care punem aluatul pe blat și framantam, adăugând putina făina( dacă e nevoie), pana obținem un aluat care nu se prinde de blat și nu se lipește de degete.
  • Acoperim cu un prosop și lasam aluatul la dospit, pana își dublează volumul.
  • Cântărim aluatul și-l împărțim in 10 bucăți ( fiecare bucata cântărește aproximativ 100 g).
  • Punem hârtie de copt in tava mare a aragazului, modelam colăceii și-i așezăm in tava, cu distanță între ele.
  • Acoperim tava cu prosop și lasam colăceii ,sa crească in tava 10-15 minute, după care ii ungem cu ou, sau doar cu lapte.
  • Se coc in cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 10 minute, după care temperatura se scade la 175 grade și se lasă in cuptor , pana se rumenesc.