Ingrediente
Clătite
- 2 lg praf de albus
- 2 lg izolat de zer
- 2 lg lapte praf degresat
- O lingurița făina konjak
- O lingurița praf de copt
- Sare
- 100 ml kefir degresat
- 20-30 ml apa rece
- Lingurile sunt puse cu vârf
Umplutura
- 450 g carne+ o ceapa, tocate împreuna, de 2-3 ori , la mașina de tocat
- Un ou
- Pătrunjel tocat
- Sare, piper
- Alte condimente la alegere
Instructiuni
Pentru clătite
- Amestecam ingredientele uscate, adăugăm kefir și apa rece, iar cu o paleta de la mixer amestecam bine, sa nu rămână cocoloașe.
- Intr-o tigaie antiaderenta, facem clătitele.
- Eu am folosit o tigaie de 15 cm diametrul și mi-au ieșit 6 clătite.
Pentru umplutura
- Se omogenizează carnea cu oul și condimentele.
- Intr-o tava cam de același diametrul cu tigaia, tapetata cu hârtie de copt, așezăm o clătită, umplutura, iar clătită, pana terminam carnea.Mie mi-a ajuns carnea, pentru 5 clătite.
- Se da tava la cuptor, la 175 grade, cu încălzire doar jos, pentru 35-40 minute, sau pana carnea este gatita.
Se servesc simple, sau cu tofu răzuit , sos de roșii, cașcaval, salata de legume.
Alte informatii
In dieta Dukan, se pot consuma din prima faza, atac, in funcție de toppingul ales.
Comentarii