Ingrediente

  • 200 g ciuperci 
  • 100 g spanac 
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 ml lapte semidegresat
  • 250-300 ml smantana, sau iaurt , kefir, lapte batut cu 2% grăsime pentru o mâncare mai dietetica
  • 1 lingura rasa amidoPătrunjel verde tocat
  • Parmezan sau cașcaval Dukan 
  • Sare și piper

 

Instructiuni

  • In ulei se soteaza ciupercile, la foc mare, pentru 7-8 minute, se adauga spanacul curățat, spalat și se lasă la foc pana se înmoaie.
  • In lapte se dizolva amidonul , se amesteca împreuna cu smantana, sau iaurt și se toarnă peste ciuperci.
  • Se lasă la fiert ,pana sosul se ingroasa, se presara deasupra pătrunjel și parmezan, sau cașcaval .
  • Dacă sosul este prea gros, se adauga puțin lapte, pana obținem consistenta dorita.