Ingrediente

Pentru 2-3 portii

  • 1 ceapa roșie
  • 1 morcov micuț
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 10 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 g somon proaspăt
  • 200 g kefir cu 1,5% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 1-2 linguri otet
  • Mărar proaspăt
  • Sare

Instructiuni

  • Intr-un vas punem uleiul, untul, ceapa tocata mărunt (poate fi ceapa roșie, sau galbena), morcovul tăiat rondele, ardeiul tocat, un praf de sare si o cana de apa. Punem vasul la foc si fierbem conținutul, pana se înmoaie legumele, având grija, sa nu se evapore toată apa (dacă e nevoie, se mai adauga apa).
  • Când legumele s-au inmuiat, se adauga peste ele 500-600 ml apa, iar când începe sa fiarbă, se adauga dovlecelul curățat de coaja si tăiat cubulete. Se fierbe, cât se înmoaie puțin, știind ca dovlecelul fierbe foarte repede.
  • La final se pune somonul tăiat bucăți mici si lasam sa fiarbă 2-3 minute, nu mai mult, după care oprim focul.
  • In timp ce fierb legumele, pregatim kefirul și gălbenușurile, pentru a drege ciorba. Trebuie pregatita înainte, pentru ca o vom folosi, cât ciorba este încă fierbinte.
  • După ce oprim focul, când deja este gătit și somonul, se ia din ciorba fierbinte, cate un polonic, pe rând, de 3-4 ori și se adauga peste amestecul de kefir, pana ajunge destul de fierbinte, sa nu existe riscul, sa se taie, apoi se toarnă tot conținutul înapoi in oala cu ciorba, amestecand bine.
  • Se adauga otet după gust, sare, iar la final se presara mărar proaspăt tocat.
  • Este o ciorba foarte gustoasa, se face repede, iar din aceasta cantitate rezulta minim 3 portii.