Ingrediente

Pentru o oala de ciorba de aproximativ 4 litri

  • 1-1,2 kg oase de miel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 morcov 
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 păstârnac 
  • 1/2 rădăcina pătrunjel
  • 50 g orez
  • 2 linguri otet
  • 200 g smantana pentru gătit cu 33% grăsime 
  • 2 gălbenușuri
  • Tarhon proaspăt tocat
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Se spală bine oasele și se pun la fiert cu apa și o lingura de sare.Se fierb 2-3 minute,cât se formează spuma deasupra.Se scot oasele și se spală de spuma.Se schimba apa,spălând și oala de spuma care s-a pus pe marginea ei.
  • Oasele se pun la fiert in apa curată,iar eu le fierb pana carnea este fiarta și se poate lua ușor de pe oase.
  • Se scot oasele, sa se răcească ,iar supa rezultata o strecor , pentru a elimina bucatile mici de oase, rezultate in urma fierberii.
  • In aceasta supa strecurata se adauga legumele tocate mărunt.
  • Între timp se scot bucatile de carne de pe oase.
  • Când legumele sunt fierte se adauga orezul spalat și bucatile de carne.Se completează cu apa, dacă e nevoie și se fierb împreuna 4-5 minute.Nu trebuie sa ne facem probleme in privința orezului, pentru ca se va gati in supa fierbinte.
  • Adăugăm otet și sare după gust.
  • Cât timp fierbe orezul, pregătim smantana, care se amesteca bine cu gălbenușurile și un praf de sare, după care se toarnă in oala și aducem ciorba la punctul de fierbere.Folosind smantana pentru gătit, aceasta nu se va tăia, atunci când se adauga in ciorba fierbinte.
  • Se oprește focul, se presara tarhon proaspăt tocat și se lasă oala acoperită câteva minute.