Ingrediente

Pentru o oala de 4 litri

  • 600-700 g cârnați semiafumati vita-porc
  • Un fir de praz
  • Un morcov
  • Radacinoase albe( pătrunjel, păstârnac, țelina, cate o bucata)
  • 4-5 cartofi
  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml smantana pentru gătit 32% grăsime
  • O legătura marar
  • Zeama de lamaie
  • Sare

Instructiuni

  • Intr-o oala se pun 3 l apa ,se adauga prazul tocat mărunt, morcovul și rădăcinoasele albe, curățate și puse la fiert întregi, sau tăiate in doua, 3 cartofi tăiați cubulete și 2 cartofi curatati și puși întregi in oala.
  • Intre timp, se prăjesc carnatii tăiați bucăți mici, având carne de porc in compoziție, nu mai adăugăm ulei.
  • Când legumele sunt fierte, îndepărtăm rădăcinoasele albe, iar morcovul și cei doi cartofi întregi , se scot intr-un vas separat și se pasează.
  • In oala cu ciorba adăugăm carnatii, morcovul și cartofii pasați, lasam sa fiarbă câteva minute, după care adăugăm zeama de lamaie și sare, după gust.
  • Gălbenușurile și smantana se amesteca, adăugăm un polonic de ciorba fierbinte peste smantana, după care tot amestecul îl turnam in oala.
  • Lasam ciorba sa tragă un clocot, oprim focul și adăugăm mărar tocat.