Ingrediente
Pentru o oala de 4 litri
- 600-700 g cârnați semiafumati vita-porc
 - Un fir de praz
 - Un morcov
 - Radacinoase albe( pătrunjel, păstârnac, țelina, cate o bucata)
 - 4-5 cartofi
 - 2 gălbenușuri
 - 200 ml smantana pentru gătit 32% grăsime
 - O legătura marar
 - Zeama de lamaie
 - Sare
 
Instructiuni
- Intr-o oala se pun 3 l apa ,se adauga prazul tocat mărunt, morcovul și rădăcinoasele albe, curățate și puse la fiert întregi, sau tăiate in doua, 3 cartofi tăiați cubulete și 2 cartofi curatati și puși întregi in oala.
 - Intre timp, se prăjesc carnatii tăiați bucăți mici, având carne de porc in compoziție, nu mai adăugăm ulei.
 - Când legumele sunt fierte, îndepărtăm rădăcinoasele albe, iar morcovul și cei doi cartofi întregi , se scot intr-un vas separat și se pasează.
 - In oala cu ciorba adăugăm carnatii, morcovul și cartofii pasați, lasam sa fiarbă câteva minute, după care adăugăm zeama de lamaie și sare, după gust.
 - Gălbenușurile și smantana se amesteca, adăugăm un polonic de ciorba fierbinte peste smantana, după care tot amestecul îl turnam in oala.
 - Lasam ciorba sa tragă un clocot, oprim focul și adăugăm mărar tocat.
 
							
					
                                
                                
                                
Comentarii