Ingrediente
- 100 g lapte praf degresat
- 100 g lapte lichid semidegresat
- 60 g ciocolata fără zahăr cu 87% cacao
- 48 g nuca măcinată
- Esența rom
- 100 g lapte praf degresat
- 70 g lapte lichid semidegresat
- 20 g fistic măcinat
- Esența vanilie
Decor (optional)
- 10 g ciocolata razuita
Instructiuni
- Facem întâi compozitia maro.
- Laptele și ciocolata se pun intr-un vas, la foc mic, pana se încălzește laptele (fără a-l fierbe, doar încălzit), iar ciocolata este topita.
- In vasul blenderului vertical se pune laptele praf, se toarnă laptele cu ciocolata topita, esența de rom și începem sa blenduim, pana se sparg toate cocoloasele de lapte praf.
- Se adauga nuca măcinată, iar dacă vrem ciocolata mai dulce, se adauga indulcitor (eu nu am adăugat).
- Se incorporeaza nuca măcinată, amestecand cu o lingura, sau spatula.
- Compoziția se toarnă in tava de silicon de 16/16 cm, sau o alta tava unde așezăm hârtie de copt, sau folie alimentara.
- La fel mixam cu blenderul vertical compozitia albă, laptele praf si laptele lichid rece, insistând, pana se desfac toate cocoloasele de lapte praf. Se incorporeaza fisticul, iar compozitia se toarnă peste cea din tava si se nivelează.
- Deasupra răzuit ciocolata( optional) apoi tava se da la frigider câteva ore, sau peste noapte.
- Când ciocolata este intarita, se scoate din tava, se cantareste si se împarte pentru 4 zile de croaziera (48 g nuca măcinată și 20 g fistic, înlocuiesc uleiul de masline pentru 4 zile), iar ciocolata este tolerat pentru 3 zile și jumătate.
Comentarii