Ingrediente
Pentru ciocolata cu afine
- 100 g afine congelate
- 30 g indulcitor
- 100 g lapte praf degresat
- 2 linguri apa
Pentru ciocolata albă
- 50 g lapte praf degresat
- 40 g lapte lichid semidegresat rece
- 30 g nuca măcinată
Instructiuni
- Afinele congelate, apa și indulcitorul se pun la fiert 1-2 minute, după care se pasează cu blenderul vertical și se dau prin sita. Piureul obținut se pune din nou pe foc, pentru 2-3 minute, se da deoparte și se lasă la răcit ,la temperatura camerei, după care se adauga in trei transe laptele praf, amestecand energic cu paleta unui mixer, sau un tel mai mic.Vom obtine o pasta vâscoasă și groasa, care o vom întinde pe folie alimentara și o dam deoparte, cât pregătim “ciocolata” albă.
- Punem intr-un vas toate ingredientele, amestecam bine și o întindem peste “ciocolata” cu afine, care între timp s-a întărit suficient, cât sa se desprindă de folie.
- Rulam, sau mai bine zis, unim cele doua capete, o înfășurăm bine in folia alimentara, legam capetele și dam rulada la frigider pentru câteva ore, sa se întărească bine.
- Se îndepărtează folia și se feliază cu un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters după fiecare tăietura.
- Eu am încercat s-o tai in 10 rondele, cât de cât egale.
- Fiecare bucățică de ciocolata conține:
- 15 g lapte praf
- 4 g lapte lichid
- 3 g indulcitor
- 3 g nuca măcinată
- 10 g afine
- Pentru dieta Dukan ,se consuma din croaziera in doua zile, pentru ca are nuca măcinată , 16 g nuci înlocuiește o lingura uleiul de masline, permis din croaziera.
Comentarii