Ingrediente

Pentru ciocolata cu afine

  • 100 g afine congelate
  • 30 g indulcitor
  • 100 g lapte praf degresat
  • 2 linguri apa

Pentru ciocolata albă

  • 50 g lapte praf degresat
  • 40 g lapte lichid semidegresat rece
  • 30 g nuca măcinată 

 

Instructiuni

  • Afinele congelate, apa și indulcitorul se pun la fiert 1-2 minute, după care se pasează cu blenderul vertical și se dau prin sita. Piureul obținut se pune din nou pe foc, pentru 2-3 minute, se da deoparte și se lasă la răcit ,la temperatura camerei, după care se adauga in trei transe laptele praf, amestecand energic cu paleta unui mixer, sau un tel mai mic.Vom obtine o pasta vâscoasă și groasa, care o vom întinde pe folie alimentara și o dam deoparte, cât pregătim “ciocolata” albă.
  • Punem intr-un vas toate ingredientele, amestecam bine și o întindem peste “ciocolata” cu afine, care între timp s-a întărit suficient, cât sa se desprindă de folie.
  • Rulam, sau mai bine zis, unim cele doua capete, o înfășurăm bine in folia alimentara, legam capetele și dam rulada la frigider pentru câteva ore, sa se întărească bine.
  • Se îndepărtează folia și se feliază cu un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters după fiecare tăietura.
  • Eu am încercat s-o tai in 10 rondele, cât de cât egale.
  • Fiecare bucățică de ciocolata conține:
  • 15 g lapte praf
  • 4 g lapte lichid
  • 3 g indulcitor
  • 3 g nuca măcinată
  • 10 g afine
  • Pentru dieta Dukan ,se consuma din croaziera in doua zile, pentru ca are nuca măcinată , 16 g nuci înlocuiește o lingura uleiul de masline, permis din croaziera.