Ingrediente

  • 200 g lapte praf degresat
  • 25 g cacao degresată
  • 130 ml lapte semidegresat rece
  • 100 g ciocolata fără zahăr cu 72% cacao
  • 85 g alune
  • Arome: vanilie și rom
  • Indulcitor( optional)

Instructiuni

  • Intr-un vas se amesteca laptele praf și cacaua.
  • Alunele se toaca grosier.
  • Ciocolata se pune la topit la microunde, sau pe baia de abur.
  • Pregătim o tava de 16/16 cm, asezand hârtie de copt. Eu am avut tava de silicon, dar tot am pus hârtie de copt, deoarece nu am știut, cât de bine se întărește ciocolata și nu am vrut, sa risc. 
  • Se toarnă laptele rece in vasul cu laptele praf+ cacao și se amesteca, folosind un tel, sau paleta unui mixer. Vom obtine o pasta groasa, granulată, care se prinde de tel.
  • Se adauga ciocolata topita, aromele și se omogenizează cu blenderul vertical, pana obținem o crema groasa, uniformă și lucioasa. Se gusta și se adauga indulcitor, dacă este cazul.
  • Peste aceasta pasta se pun alunele și se incorporeaza cu o spatula.
  • Se toarnă compozitia in tava pregatita, se nivelează și se da la frigider 3-4 ore, apoi se poate porționa.
  • Ciocolata intarita cântărește 540 g și se împarte in 5 batoane egale, pentru 5 zile de croaziera, dar aproape 110 g ciocolata pe zi, este destul de mult.
  • In dieta Dukan, ciocolata se consuma in 5 zile de croaziera, cum am menționat mai sus, având:
  • -100 g ciocolata, tolerat 20 g/zi
  • -85 g alune, permis pentru 5 zile de croaziera, in locul uleiului de masline( 17 g/zi)
  • Ciocolata are textura între caramele și ciocolata și este foarte delicioasa.