Ingrediente
Chiftele
- Carne vita
- 1 ou
- Sare, piper
- Verdeața
- Usturoi
Sos
- 1 ceapa micuța
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurița muștar fără zahăr
- 2 linguri smantana pentru gătit 4% grăsime
Instructiuni
Chiftelute
- Se pot face din orice fel de carne, conform dietei.
- Eu le-am făcut din carne de vita, trecută prin masina de tocat de trei ori, pentru a obtine o pasta fina.
- Se adauga oua, verdeata, condimente, usturoi trecut prin presa, după gust și se amesteca bine.
- Se formează chifteluțele cu mâna, după forma și mărimea dorita și se asaza pe o tava, unde am pus hârtie de copt.
- Se coc in cuptorul preîncălzit, la 200 grade, pana se rumenesc.
Sos pentru o porție
- Intr-un vas antiaderent se pune o ceapa micuța, tăiată foarte fin și se “caleste” cu o lingura ulei de masline, putina apa și un praf de sare. Se lasă pe foc, pana scade apa, iar ceapa s-a inmuiat si a devenit translucida.
- Se adauga muștarul, chifteluțele și se acoperă cu apa.
- Se lasă la fiert, la foc mic, pana obținem un sos consistent, iar chiftelele s-au umflat, absorbind din sosul in care fierb.
- Se adauga smantana degresată și se tine pe foc, încă 2-3 minute.
- Se condimentează sosul, iar pentru un gust dulceag, se poate adauga 1/4 lingurița indulcitor.
- Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat, presărat deasupra.
- In dieta Dukan, chiftelele simple se consuma din faza de atac, iar sosul , din croaziera, având:
- -ulei de masline, permis din croaziera
- - smantana degresată, 1 tolerat/zi, dar se poate înlocui cu iaurt, kefir, lapte batut, etc… și atunci se elimina toleratul din mâncare.
Comentarii