Ingrediente

Pentru 2-3 portii
Chiftele

  • 300 g carne de vita
  • 1 ou
  • 3-4 căței usturoi
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde

Ceapa marinata

  • 1 ceapa roșie
  • 4-5 linguri otet de 9 grade
  • Apa clocotită 

Sos de iaurt

  • 2 oua
  • 1 lingurița muștar fără zahăr
  • 3-4 linguri iaurt degresat
  • 1/2 lingurița indulcitor (optional)

Instructiuni

Chiftelute

  • Carnea se toaca la mașina, trecând-o prin sita de 2-3 ori, pentru a obtine o pasta fina.
  • Se adauga oul, usturoiul pisat, sare, piper și pătrunjel verde , toate după gust.
  • Se formează chiftelele( mie mi-au ieșit in jur de 18 bucăți), se asaza in tava cu hârtie de copt , se da la cuptor si se coc la foc iute( 200 grade cu ventilatie), pana se rumenesc deasupra.

Ceapa marinata

  • Se taie ceapa julien, se pune intr-un vas si se toarnă apa clocotită peste ceapa. Se amesteca de 2-3 ori, după care se vărsa apa.
  • Peste ceapa scursa, se adauga oțetul si se acoperă iar cu apa clocotită. Se lasă in aceasta soluție, pana se răcește apa, se strecoară si ceapa se poate folosi.

Sos de iaurt

  • Ouăle se fierb tari, după care se curată, se pun in vasul blenderului împreuna cu muștarul. Se pasează , adăugând kefir (sana, iaurt, lapte batut, degresate, la alegere), pana obținem un sos mai subțire. Pentru un gust dulceag, se poate pune 1/2 lingurita de indulcitor (optional).
  • Intr-un vas se pun chifteluțele, ceapa marinata si sosul, se potrivește de sare , se amesteca, vasul se acoperă si se da la frigider, câteva ore, sau peste noapte, timp in care chiftelele se mai umfla si se înmoaie de la sos.
  • In dieta Dukan, se consuma din atac, intr-o zi, sau doua, in funcție de mărimea cepei, aceasta fiind folosit ca si condiment in aceasta faza a dietei.