Ingrediente
- 250 g iaurt natural la temperatura camerei
- 100 ml lapte caldut
- 25 g drojdie proaspăta
- O lingurița sare
- O lingurița zahăr
- Un ou
- 2 linguri ulei
- 450-460 g făina
Instructiuni
- Într-un bol se pune drojdia, laptele călduț si zahărul,se amesteca cu un tel,apoi se adauga iaurtul ,oul,si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
- Se adaugă faina și sarea.
- Se frământă circa 5 minute apoi se adauga uleiul.
- Se frământă totul pana cand obținem un aluat nelipicios.
- Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasa ,sa dospeasca pana isi dublează volumul.
- După ce a crescut aluatul, se pune pe blatul de lucru si se mai frământă ptr circa un minut.
- Se cântărește aluatul( aproximativ 900 g), se împarte in bucăți egale( eu am împărțit in 9 bucati), se da forma de chifle si se așează într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
- Se lasă să crească 30 de minute acoperite cu folie alimentară .
- Se încălzește cuptorul la 200°.
- Se pudreaza chiflele cu faina ,se cresteaza cu o lamă sau cutit si se coc pana cand se rumenesc frumos.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii