Ingrediente

  • 250 g iaurt natural la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspăta 
  • O lingurița sare
  • O lingurița zahăr
  • Un ou
  • 2 linguri ulei
  • 450-460 g făina

Instructiuni

  • Într-un bol se pune drojdia, laptele călduț si zahărul,se amesteca cu un tel,apoi se adauga iaurtul ,oul,si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
  • Se adaugă faina și sarea.
  • Se frământă circa 5 minute apoi se adauga uleiul.
  • Se frământă  totul pana cand obținem un aluat nelipicios.
  • Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasa ,sa dospeasca pana isi dublează volumul. 
  • După ce a crescut aluatul, se pune pe blatul de lucru si se mai frământă ptr circa un minut.
  • Se cântărește aluatul( aproximativ 900 g), se împarte in bucăți egale( eu am împărțit in 9 bucati), se da forma de chifle si se așează într-o tava tapetata cu hârtie de copt. 
  • Se lasă să crească 30 de minute acoperite cu folie alimentară .
  • Se încălzește cuptorul la 200°.
  • Se pudreaza chiflele cu faina ,se cresteaza cu o lamă sau cutit si se coc pana cand se rumenesc frumos.