Într-un bol se pune drojdia, laptele călduț si zahărul,se amesteca cu un tel,apoi se adauga iaurtul ,oul,si se omogenizeaza bine toate ingredientele.
Se adaugă faina și sarea.
Se frământă circa 5 minute apoi se adauga uleiul.
Se frământă totul pana cand obținem un aluat nelipicios.
Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasa ,sa dospeasca pana isi dublează volumul.
După ce a crescut aluatul, se pune pe blatul de lucru si se mai frământă ptr circa un minut.
Se cântărește aluatul( aproximativ 900 g), se împarte in bucăți egale( eu am împărțit in 9 bucati), se da forma de chifle si se așează într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Se lasă să crească 30 de minute acoperite cu folie alimentară .
Se încălzește cuptorul la 200°.
Se pudreaza chiflele cu faina ,se cresteaza cu o lamă sau cutit si se coc pana cand se rumenesc frumos.
Comentarii