Ingrediente

  • 500 g făina
  • 20 g drojdie proaspăta
  • 1 lingurița sare
  • 1 lingura zahăr
  • 350 ml lapte caldut
  • 25 ml ulei de masline

 

Instructiuni

  • Facem un aluat din toate ingredientele, mai puțin uleiul.
  • După ce obținem un aluat uniform, incorporam uleiul, după care îl punem pe blat și framantam bine, sa obținem o coca neteda.
  • Lasam la dospit, pana își dublează volumul.
  • Împărțim aluatul in zece bucăți.
  • Din fiecare bucata modelam un bastonas de 20-22 cm( ne folosim de făina, dacă e cazul).
  • Acest bastonas îl innodam, obținând un nod și doua capete.Capătul de jos îl tragem in mijlocul nodului pe deasupra, capătul de sus îl aducem la mijloc pe dedesubt.
  • Obținem o chifla împletită.
  • Punem chiflele modelate in tava, pe hârtie de copt și lasam sa crească 10-15 minute.
  • Ungem fiecare chifla cu lapte și le coacem in cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute,după care reducem focul la 175 grade, pentru încă 10-15 minute.
  • Pentru un luciu mai intens, scoatem tava din cuptor, când chiflele încep sa se rumeneasca și le mai ungem o data cu lapte.