Ingrediente
- 500 g făina
- 20 g drojdie proaspăta
- 1 lingurița sare
- 1 lingura zahăr
- 350 ml lapte caldut
- 25 ml ulei de masline
Instructiuni
- Facem un aluat din toate ingredientele, mai puțin uleiul.
- După ce obținem un aluat uniform, incorporam uleiul, după care îl punem pe blat și framantam bine, sa obținem o coca neteda.
- Lasam la dospit, pana își dublează volumul.
- Împărțim aluatul in zece bucăți.
- Din fiecare bucata modelam un bastonas de 20-22 cm( ne folosim de făina, dacă e cazul).
- Acest bastonas îl innodam, obținând un nod și doua capete.Capătul de jos îl tragem in mijlocul nodului pe deasupra, capătul de sus îl aducem la mijloc pe dedesubt.
- Obținem o chifla împletită.
- Punem chiflele modelate in tava, pe hârtie de copt și lasam sa crească 10-15 minute.
- Ungem fiecare chifla cu lapte și le coacem in cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15 minute,după care reducem focul la 175 grade, pentru încă 10-15 minute.
- Pentru un luciu mai intens, scoatem tava din cuptor, când chiflele încep sa se rumeneasca și le mai ungem o data cu lapte.
Comentarii