Ingrediente
- 10 linguri tarate ovaz(130 g)
- 100 g gluten
- 50 g tarate pshillium
- 50 g lapte praf degresat
- 50 g tarate grâu
- 550 ml apa
- 20 g drojdie proaspăta forte( se pot folosi 2 pliculețe drojdie uscata, sau 40 g drojdie proaspăta normala)
- O lingurița sare
Instructiuni
- Amestecam Ingredientele uscate și sarea.
- In 400 ml apa călduță am dizolvat drojdia.
- Am amestecat cu mâna fainurile cu aceasta cantitate de apa,am lăsat compozitia 10 minute,după care am adăugat restul de apa( așa am simțit la mâna ,ca ar fi ok aluatul).
- Am transferat aluatul in mașina de pâine la programul frământare-dospire.
- La final mi-a ieșit un aluat crescut,ușor de modelat, dar încă nu m-am bucurat,caci patisem și alta data ,iar produsul final nu m-a mulțumit.
- Aluatul l-am cantarit( 970 g),l-am împărțit in 10 ( pentru fiecare chifla ii revine o lingura tarate de ovaz).
- Am modelat chifle,fără sa lucrez prea mult cu aluatul și le-am asezat in tava, pe hârtie de copt.
- Am lăsat sa crească ( eu am încălzit puțin cuptorul și am pus tava in cuptor ).
- După ce au crescut frumos,am întors chiflele ,partea de jos acum e in sus.
- Le-am copt la 180 grade,apoi la 160 grade,cam 40-45 minute, dar depinde și de cuptor.
- Am oprit focul,am lăsat tava in cuptor cu usa intredeschisa,cam 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor și lasam chiflele sa se răcească complet in tava.In acest moment,d
- acă încercați sa apăsați cu mâna pe o chifla,veți simți doar coaja tare și parca ar fi goală dedesubt.
- Drojdia forte folosită de mine ,are putere de creștere mai mare ca cea normala.
- O chifla cântărește 73 grame.
Alte informatii
In dieta Dukan,se consuma o chifla și jumate pe zi,in faza de atac și 2 chifle in croaziera,acestea conținând taratele de ovaz. necesare consumului intr-o singura zi.
Comentarii