Ingrediente
- 220 ml apa
- 200 ml lapte
 10 g drojdie uscata
- 8 g sare
- 10 g zahăr
- 30 g unt moale pentru aluat
- 30 g unt tăiat in 12 bucăți, pentru a le adauga in crestăturile chiflelor
- 650 g făina
Instructiuni
- Intr-un vas încăpător se pun apa și laptele, ambele călduțe, se adauga drojdia și zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia, se adauga făina, sarea și se frământa bine.
- La final se pune untul topit și se continua framantarea, pana untul este incorporat și obținem un aluat neted, fără sa se prindă de mâini sau de blatul de lucru.
- Se acoperă vasul și aluatul se lasă la dospit, pana își dublează volumul.
- Se împarte aluatul in 12 bucati și fiecare bucata se modelează in forma rotundă.
- Se aseaza chiflele in tava tapetata cu hârtie , cu distanță între ele.
- Se acoperă tava și se lasă la dospit încă 30 minute.
- Se presara făina peste chifle, se cresteaza pe mijloc și in fiecare crestături se pune cate o bucata de unt.
- Se coc in cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 25-30 minute.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii