Ingrediente

  • 220 ml apa
  • 200 ml lapte
    10 g drojdie uscata
  • 8 g sare
  • 10 g zahăr
  • 30 g unt moale pentru aluat
  • 30 g unt tăiat in 12 bucăți, pentru a le adauga in crestăturile chiflelor
  • 650 g făina

Instructiuni

  • Intr-un vas încăpător se pun apa și laptele, ambele călduțe, se adauga drojdia și zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia, se adauga făina, sarea și se frământa bine.
  • La final se pune untul topit și se continua framantarea, pana untul este incorporat și obținem un aluat neted, fără sa se prindă de mâini sau de blatul de lucru.
  • Se acoperă vasul și aluatul se lasă la dospit, pana își dublează volumul.
  • Se împarte aluatul in 12 bucati și fiecare bucata se modelează in forma rotundă.
  • Se aseaza chiflele in tava tapetata cu hârtie , cu distanță între ele.
  • Se acoperă tava și se lasă la dospit încă 30 minute.
  • Se presara făina peste chifle, se cresteaza pe mijloc și in fiecare crestături se pune cate o bucata de unt.
  • Se coc in cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 25-30 minute.