30 g unt tăiat in 12 bucăți, pentru a le adauga in crestăturile chiflelor
650 g făina
Instructiuni
Intr-un vas încăpător se pun apa și laptele, ambele călduțe, se adauga drojdia și zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia, se adauga făina, sarea și se frământa bine.
La final se pune untul topit și se continua framantarea, pana untul este incorporat și obținem un aluat neted, fără sa se prindă de mâini sau de blatul de lucru.
Se acoperă vasul și aluatul se lasă la dospit, pana își dublează volumul.
Se împarte aluatul in 12 bucati și fiecare bucata se modelează in forma rotundă.
Se aseaza chiflele in tava tapetata cu hârtie , cu distanță între ele.
Se acoperă tava și se lasă la dospit încă 30 minute.
Se presara făina peste chifle, se cresteaza pe mijloc și in fiecare crestături se pune cate o bucata de unt.
Se coc in cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 25-30 minute.
Comentarii