Toate celelalte ingrediente uscate se amesteca, se incorporeaza apa cu drojdia ,amestecand cu o lingura și se lasă compozitia 10 minune, pentru a se hidrata taratele, după care se frământa aluatul cu mâna, la final dându-i forma unei bile.Se unge cu ulei, se cresteaza și se lasă la dospit, la loc caldut.Eu am folosit multicookerul pentru dospire, având acest program setat din fabrica, la o ora și temperatura de 40 grade.
Aluatul dospit se împarte in patru, se formează painicile, se cresteaza și se lasă iar la dospit, pana se desfac bine crestaturile.
Se pun in tava pe hârtie de copt și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, pentru 30 minute,apoi folosim ventilația sus-jos, pana se rumenesc( încă 15-20 minute), depinde și de cuptorul fiecăruia.
Se răcesc pe un grătar și se feliază când sunt reci.
In dieta dukan fiecare chifla conține portia de tarate de ovaz, grâu și pshillium , precum și un tolerat( 20 g făina integrala) pentru o zi de croaziera.
Comentarii