Ingrediente
- 120 g tarate ovaz macinate
- 40 g tarate grâu
- 40 g tarate pshillium
- 100 g gluten
- 70 g lapte praf degresat
- 80 g făina integrala de grâu
- 25 g drojdie proaspăta
- 5 g sare
- 10 g indulcitor
- 1 lingura ulei de masline( optional)
- 400 ml apa calduta
Instructiuni
- Drojdia se dizolva in apa.
- Toate celelalte ingrediente uscate se amesteca, se incorporeaza apa cu drojdia ,amestecand cu o lingura și se lasă compozitia 10 minune, pentru a se hidrata taratele, după care se frământa aluatul cu mâna, la final dându-i forma unei bile.Se unge cu ulei, se cresteaza și se lasă la dospit, la loc caldut.Eu am folosit multicookerul pentru dospire, având acest program setat din fabrica, la o ora și temperatura de 40 grade.
- Aluatul dospit se împarte in patru, se formează painicile, se cresteaza și se lasă iar la dospit, pana se desfac bine crestaturile.
- Se pun in tava pe hârtie de copt și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, pentru 30 minute,apoi folosim ventilația sus-jos, pana se rumenesc( încă 15-20 minute), depinde și de cuptorul fiecăruia.
- Se răcesc pe un grătar și se feliază când sunt reci.
- In dieta dukan fiecare chifla conține portia de tarate de ovaz, grâu și pshillium , precum și un tolerat( 20 g făina integrala) pentru o zi de croaziera.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii