Ingrediente

  • 120 g tarate ovaz macinate
  • 40 g tarate grâu
  • 40 g tarate pshillium 
  • 100 g gluten
  • 70 g lapte praf degresat
  • 80 g făina integrala de grâu
  • 25 g drojdie proaspăta 
  • 5 g sare
  • 10 g indulcitor
  • 1 lingura ulei de masline( optional)
  • 400 ml apa calduta

Instructiuni

  • Drojdia se dizolva in apa.
  • Toate celelalte ingrediente uscate se amesteca, se incorporeaza apa cu drojdia ,amestecand cu o lingura și se lasă compozitia 10 minune, pentru a se hidrata taratele, după care se frământa aluatul cu mâna, la final dându-i forma unei bile.Se unge cu ulei, se cresteaza și se lasă la dospit, la loc caldut.Eu am folosit multicookerul pentru dospire,  având acest program setat din fabrica, la o ora și temperatura de 40 grade.
  • Aluatul dospit se împarte in patru, se formează painicile, se cresteaza și se lasă iar la dospit, pana se desfac bine crestaturile.
  • Se pun in tava pe hârtie de copt și se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, pentru 30 minute,apoi folosim ventilația sus-jos, pana se rumenesc( încă 15-20 minute), depinde și de cuptorul fiecăruia.
  • Se răcesc pe un grătar și se feliază când sunt reci.
  • In dieta dukan fiecare chifla conține portia de tarate de ovaz, grâu și pshillium , precum și un tolerat( 20 g făina integrala) pentru o zi de croaziera.