Aluatul este frământat și dospit la mașina de pâine, dar se poate face și manual, pentru cine nu dispune de mașina.
In cuva am pus ingredientele in urmatoarea ordine: lapte, sare, zahăr, ulei, făina și drojdie.
Am pornit mașina la programul 8, frământare și dospire, timp de 1 ora și 30 minute.
Aluatul cântărit se împarte in 19 bucăți egale.
Pentru copt am folosit o tava antiaderenta, cu diametrul de 35 cm.
Din fiecare bucata de aluat am format biluțe, care le-am asezat in tava in forma de cercuri, cu distanță între ele. Primul cerc mai mare a fost format din 12 biluțe, următorul 6, iar la mijloc am asezat o biluță.
Tava se bagă intr-o punga mare, se innoada și se lasă chiflele la dospit încă o ora, la loc caldut.
Se pornește cuptorul la 200 grade.
Înainte de a da tava la cuptor, chiflele se ung cu ou batut și se presara seminte de mac.
Se coc timp de 35-40 minute, la 200 grade.
Chiar dacă am fost puțin contrariantă de cantitatea de ulei, totuși acesta a dat o aroma deosebita chiflelor. Au coaja crocanta și miez pufos.
Comentarii