Ingrediente

  • 100 ml lapte semidegresat caldut
  • 250 g iaurt de băut 1,5% grăsime la temperatura camerei
  • 30 g drojdie proaspăta
  • 1 ou
  • 1 lingurița sare
  • 1 lingurița indulcitor
  • 100 g făina integrala grâu
  • 150 g tarate ovaz
  • 100 g gluten
  • 30 g tarate pshillium 
  • 2 linguri ulei de masline

Instructiuni

  • Amestecam toate ingredientele uscate.
  • Intr-un vas punem laptele, iaurtul, oul, indulcitorul ,drojdia și le omogenizam cu un tel.
  • Adăugăm amestecul de tarate, sarea și framantam aluatul, iar la final adăugăm uleiul.
  • Aluatul format se acoperă și se lasă la dospit, pana își dublează volumul.
  • Tapetam o tava cu hârtie de copt.
  • Aluatul dospit îl cântărim și-l împărțim in 10 bucăți( aproximativ 72 g /chifla).Fiecare chifla formată conține o lingura tarate ovaz și 10 g făina integrala.
  • Cu palmele umezite formam chiflele, le așezăm in tava și le acoperim cu un prosop.
  • Se lasă iar la dospit 30 minute, o ora,depinde de caldura din camera.
  • Înainte de a introduce tava in cuptor, presaram chiflele cu făina integrala, le crestam cu o lama. sau cuțit și le coacem la cuptorul preîncălzit la 175 grade (timpul diferă de cuptor).
  • După ce s-au copt, se lasă pe un grătar, sa se răcească.
  • Chiflele sunt micuțe, dar foarte gustoase.
  • In croaziera se pot consuma 2 chifle/zi, cele doua chifle conțin 2 linguri tarate ovaz și 20 g făina integrala( un tolerat/zi).