250 g iaurt de băut 1,5% grăsime la temperatura camerei
30 g drojdie proaspăta
1 ou
1 lingurița sare
1 lingurița indulcitor
100 g făina integrala grâu
150 g tarate ovaz
100 g gluten
30 g tarate pshillium
2 linguri ulei de masline
Instructiuni
Amestecam toate ingredientele uscate.
Intr-un vas punem laptele, iaurtul, oul, indulcitorul ,drojdia și le omogenizam cu un tel.
Adăugăm amestecul de tarate, sarea și framantam aluatul, iar la final adăugăm uleiul.
Aluatul format se acoperă și se lasă la dospit, pana își dublează volumul.
Tapetam o tava cu hârtie de copt.
Aluatul dospit îl cântărim și-l împărțim in 10 bucăți( aproximativ 72 g /chifla).Fiecare chifla formată conține o lingura tarate ovaz și 10 g făina integrala.
Cu palmele umezite formam chiflele, le așezăm in tava și le acoperim cu un prosop.
Se lasă iar la dospit 30 minute, o ora,depinde de caldura din camera.
Înainte de a introduce tava in cuptor, presaram chiflele cu făina integrala, le crestam cu o lama. sau cuțit și le coacem la cuptorul preîncălzit la 175 grade (timpul diferă de cuptor).
După ce s-au copt, se lasă pe un grătar, sa se răcească.
Chiflele sunt micuțe, dar foarte gustoase.
In croaziera se pot consuma 2 chifle/zi, cele doua chifle conțin 2 linguri tarate ovaz și 20 g făina integrala( un tolerat/zi).
Comentarii