Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 250 g kefir, sana sau lapte batut
  • Un ou
  • 30 g drojdie proaspăta
  • O lingurița sare
  • O lingurița zahăr
  • 120 g făina integrala grâu
  • 100 g făina integrala secara
  • 250 g făina albă 
  • 35 ml ulei masline

Instructiuni

  • Intr-un vas punem laptele caldut, drojdia, zaharul și le amestecam cu un tel.
  • Adăugăm kefirul, oul, făina albă ,cea integrala și sarea.
  • Framantam un aluat, pana nu se prinde de mâini, eventual mai presaram putina făina.
  • Incorporam uleiul , punem aluatul pe blatul de lucru și framantam 5 minute.
  • Lasam aluatul la dospit, acoperit cu folie, pana își dublează volumul.
  • Aluatul dospit îl împărțim in 10 bucăți, modelam chiflele, le așezăm in tava tapetata cu hârtie de copt și lasam iar la dospit 30-40 minute, acoperite cu un prosop.
  • Având făina integrala, timpul de dospire este mai lung, fata de aluaturile cu făina albă.
  • Înainte de a introduce tava cu chifle la cuptor, acestea se presara cu făina și se cresteaza cu o lama, sau cuțit.
  • Se coc la cuptorul preîncălzit la 175 grade, pana se rumenesc frumos( aproximativ 30-35 minute, dar timpul depinde de cuptorul fiecăruia).