Ingrediente
- 100 ml lapte
- 250 g kefir, sana sau lapte batut
- Un ou
- 30 g drojdie proaspăta
- O lingurița sare
- O lingurița zahăr
- 120 g făina integrala grâu
- 100 g făina integrala secara
- 250 g făina albă
- 35 ml ulei masline
Instructiuni
- Intr-un vas punem laptele caldut, drojdia, zaharul și le amestecam cu un tel.
- Adăugăm kefirul, oul, făina albă ,cea integrala și sarea.
- Framantam un aluat, pana nu se prinde de mâini, eventual mai presaram putina făina.
- Incorporam uleiul , punem aluatul pe blatul de lucru și framantam 5 minute.
- Lasam aluatul la dospit, acoperit cu folie, pana își dublează volumul.
- Aluatul dospit îl împărțim in 10 bucăți, modelam chiflele, le așezăm in tava tapetata cu hârtie de copt și lasam iar la dospit 30-40 minute, acoperite cu un prosop.
- Având făina integrala, timpul de dospire este mai lung, fata de aluaturile cu făina albă.
- Înainte de a introduce tava cu chifle la cuptor, acestea se presara cu făina și se cresteaza cu o lama, sau cuțit.
- Se coc la cuptorul preîncălzit la 175 grade, pana se rumenesc frumos( aproximativ 30-35 minute, dar timpul depinde de cuptorul fiecăruia).
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii