Intr-un vas punem laptele caldut, drojdia, zaharul și le amestecam cu un tel.
Adăugăm kefirul, oul, făina albă ,cea integrala și sarea.
Framantam un aluat, pana nu se prinde de mâini, eventual mai presaram putina făina.
Incorporam uleiul , punem aluatul pe blatul de lucru și framantam 5 minute.
Lasam aluatul la dospit, acoperit cu folie, pana își dublează volumul.
Aluatul dospit îl împărțim in 10 bucăți, modelam chiflele, le așezăm in tava tapetata cu hârtie de copt și lasam iar la dospit 30-40 minute, acoperite cu un prosop.
Având făina integrala, timpul de dospire este mai lung, fata de aluaturile cu făina albă.
Înainte de a introduce tava cu chifle la cuptor, acestea se presara cu făina și se cresteaza cu o lama, sau cuțit.
Se coc la cuptorul preîncălzit la 175 grade, pana se rumenesc frumos( aproximativ 30-35 minute, dar timpul depinde de cuptorul fiecăruia).
Comentarii