Ingrediente
Piure de căpșuni
- 200 g căpșuni proaspete
 - 65 g indulcitor
 - Zeama de lamaie
 
Crema
- 150 g piure de căpșuni
 - 250 g branza degresată 0,2% grăsime
 - 3 oua
 - 10 g făina konjak
 
Glazura
- Piure de căpșuni
 - Lapte praf degresat
 
Decor( optional)
- Căpșuni și ciocolata
 
Instructiuni
- Începem cu piureul de căpșuni, din care vom folosi 150 g pentru crema, restul va fi folosit la glazura (aproximativ 85-90 grame).
 - Căpșunile spalate, tăiate bucăți mai mici, stropite cu putina zeama de lamaie, se pun la fiert cu indulcitorul, timp de 3-4 minute, după care se pasează cu blenderul vertical. Se lasă la răcit la temperatura camerei.
 - Cântărim 150 g piure rece,adăugăm branza degresată și omogenizam bine.
 - Se adauga ouale pe rând, amestecand cu telul , după fiecare ou adăugat.
 - Acum se adauga indulcitor, dacă doriti o crema mai dulce,dar eu nu am adăugat, pentru ca va fi glazura destul de dulce.
 - In crema adăugăm făina konjak și omogenizam cu blenderul vertical, pentru a incorpora bine făina și pentru a evita formarea granulelor de konjak.
 - Încălzim cuptorul la 160 grade.
 - Tava cu diametrul de 17 cm, se îmbracă pe exterior cu folie de aluminiu, iar in interior așezăm hârtie de copt.
 - Se toarnă compozitia in tava,se nivelează și se asaza intr-o alta tava ,unde punem 2-3 căni cu apa.
 - Se coace Cheesecakul la 160 grade, timp de 1 ora, sau pana trece testul scobitorii.
 - Se scoate din cuptor, se lasă prajitura in tava 2-3 minute, apoi se ia cu tot cu hârtie și se asaza pe un grătar ,pana se întărește puțin, după care se îndepărtează hârtia.
 - Când este complet rece, se taie felii și se glazureaza fiecare felie.
 - Pentru glazura folosim restul de piure și adăugăm lapte praf degresat, pana obținem un sos gros.
 - Se decoreaza ,dar optional, iar dacă renunțam la decor, vom avea doar un tolerat 200 g căpșuni/ 1 tolerat pentru doua zile.
 - In locul fainei de konjak ,se poate folosi amidon, dar atunci am avea al doilea tolerat.
 - Este un Cheesecake gustos iar glazura completează perfect ,gustul intens de căpșuni.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
Comentarii