Ingrediente

Piure de căpșuni

  • 200 g căpșuni proaspete
  • 65 g indulcitor 
  • Zeama de lamaie

Crema

  • 150 g piure de căpșuni
  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime 
  • 3 oua
  • 10 g făina konjak

Glazura

  • Piure de căpșuni
  • Lapte praf degresat

Decor( optional)

  • Căpșuni și ciocolata

Instructiuni

  • Începem cu piureul de căpșuni, din care vom folosi 150 g pentru crema, restul va fi folosit la glazura (aproximativ 85-90 grame).
  • Căpșunile spalate, tăiate bucăți mai mici, stropite cu putina zeama de lamaie, se pun la fiert cu indulcitorul, timp de 3-4 minute, după care se pasează cu blenderul vertical. Se lasă la răcit la temperatura camerei.
  • Cântărim 150 g piure rece,adăugăm branza degresată și omogenizam bine.
  • Se adauga ouale pe rând, amestecand cu telul , după fiecare ou adăugat.
  • Acum se adauga indulcitor, dacă doriti o crema mai dulce,dar eu nu am adăugat, pentru ca va fi glazura destul de dulce.
  • In crema adăugăm făina konjak și omogenizam cu blenderul vertical, pentru a incorpora bine făina și pentru a evita formarea granulelor de konjak.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Tava cu diametrul de 17 cm, se îmbracă pe exterior cu folie de aluminiu, iar in interior așezăm hârtie de copt.
  • Se toarnă compozitia in tava,se nivelează și se asaza intr-o alta tava ,unde punem  2-3 căni cu apa.
  • Se coace Cheesecakul la 160 grade, timp de 1 ora, sau pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate din cuptor, se lasă prajitura in tava 2-3 minute, apoi se ia cu tot cu hârtie și se asaza pe un grătar ,pana se întărește puțin, după care se îndepărtează hârtia.
  • Când  este complet rece, se taie felii și se glazureaza fiecare felie.
  • Pentru glazura folosim restul de piure și adăugăm lapte praf degresat, pana obținem un sos gros.
  • Se decoreaza ,dar optional, iar dacă renunțam la decor, vom avea doar un tolerat 200 g căpșuni/  1 tolerat pentru doua zile.
  • In locul fainei de konjak ,se poate folosi amidon, dar atunci am avea al doilea tolerat.
  • Este un Cheesecake gustos iar glazura completează perfect ,gustul intens de căpșuni.