Ingrediente

  • 4 oua întregi
  • 2 albușuri
  • 80 g indulcitor
  • 400 g branza degresată cremoasă
  • 60 g tarate ovaz macinate fin
  • 20 g tarate pshillium 
  • 10 g făina konjak
  • 25 g fructe goji uscate
  • 10 g cacao degresată
  • 75 g kefir degresat
  • 1 praf de sare
  • Esente: rom, vanilie
     

Instructiuni

  • Fructele goji se acoperă cu apa fierbinte, se lasă la hidratat 15-20 minute, după care se scurg de apa și se pasează , obținând un piure.
  • Se separa ouale.
  • Gălbenușurile se mixează cu indulcitorul, pana se albesc și cresc in volum. Se adauga branza, mixând, pana se omogenizează, apoi se pun taratele de ovaz, pshillium și făina de konjak, încorporând-le in crema de branza, mixând, doar cât se incorporeaza. Se lasă deoparte.
  • Se mixează toate albușurile cu un praf de sare, pana obținem o spuma ferma.
  • Pregătim trei vase și împărțim crema de branza in trei părți egale( aproximativ 210 g fiecare).
  • In primul vas adăugăm piureul de goji, mixam, pana se incorporeaza, apoi se adauga 1/3 din albușurile bătute spuma( cam 60 g, am avut eu, dar depinde de, cât de mari sunt ouale).Se amesteca folosind un tel.
  • In cel de-al doilea vas adăugăm cacao, 50 g kefir si esența de rom, mixam, apoi adăugăm 1/3 din albușuri și amestecam ușor cu telul.
  • In cel de-al treilea vas si ultimul, adăugăm esența de vanilie, 25 g kefir, mixam, apoi cu telul incorporam restul de albus.
  • In tava de 18 cm diametrul se pune hârtie de copt si începem, sa punem din mijloc, cate o lingura din fiecare crema, alternând cremele, pana se termina. La final se scutura tava, pentru a se întinde compozitia.
  • Intr-un vas mai mare se pune tava cu cheesecake, se adauga apa fierbinte, cât sa cuprinda tava pe 1/3 si se da la cuptor, pentru o ora, la început la 200 grade, pana începe apa din vas, sa fiarbă, apoi se reduce focul la 160 grade.
  • După o ora se face testul scobitorii, iar dacă cheesecake-ul este copt, se inchide caldura, se întredeschide usa cuptorului si se lasă atât tava cât si vasul cu apa, încă 20 de minute.
  • Se scoate din cuptor, cheesecake-ul se scoate din tava, se îndepărtează hârtia de copt, se lasă la răcit pe un grătar si se feliază, când este complet rece.
  • In dieta Dukan, cheesecake-ul se consuma in doua zile de croaziera, sau trei zile de atac. Cele 60 g tarate de ovaz sunt echivalentul a 4 linguri de tarate.
  • Fructele goji sunt permise din faza de atac, la fel si cacaua, dacă se folosește degresată.