Intr-o sita asezata pe un vas, punem visinile la dezghețat. In vasul de sub sita se va colecta sucul fructelor.
Se încălzește cuptorul la 175 grade.
O tava cu diametrul de 30/10 cm. se tapetează cu unt și făina. Se poate așeza hârtie de copt in tava, dar untul va da o aroma plăcută checului.
Vom folosi mixerul, pe tot parcursul pregatirii compoziției.
Ouăle, sarea și zaharul se mixează, pana se deschid la culoare și cresc in volum.
Se adauga uleiul, apoi iaurtul, vanilia, iar la final se incorporeaza făina cernută amestecată cu praful de copt.
Compozitia va fi mai groasa, iar dacă folositi iaurt natural, va trebui ajustata cantitatea de făina, pana ajunge la consistenta unei smantani.
Se pune 1/2 din compoziție in tava și se nivelează cu spatula.
Peste visinile dezghețate se presara făina și se scutura vasul, sa fie toate fructele acoperite cu făina.
Peste compozitia din tava se asaza 1/2 din cantitatea de visine, apăsând-le ușor in aluat, se toarnă restul de compoziție, se nivelează ușor, iar deasupra se pune restul de fructe.
Se da tava in cuptorul preîncălzit la 175 grade, timp de 50-55 minute, făcând testul cu scobitoarea și ținând cont, ca fiecare cuptor coace diferit.
Se lasă la răcit pe un grătar.
Se feliază și se pudreaza cu zahăr.
Pe cât de repede s-a făcut, la fel de repede s-a terminat!
Comentarii