Ingrediente

  • 300 g visine congelate
  • 2 oua 
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 175 g făina
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurița esența vanilie
  • 1/2 lingurița sare
  • 2 linguri făina pentru visine

Instructiuni

  • Intr-o sita asezata pe un vas, punem visinile la dezghețat. In vasul de sub sita se va colecta sucul fructelor.
  • Se încălzește cuptorul la 175 grade.
  • O tava cu diametrul de 30/10 cm. se tapetează cu unt și făina. Se poate așeza hârtie de copt in tava, dar untul va da o aroma plăcută checului.
  • Vom folosi mixerul, pe tot parcursul pregatirii compoziției.
  • Ouăle, sarea și zaharul se mixează, pana se deschid la culoare și cresc in volum.
  • Se adauga uleiul, apoi iaurtul, vanilia, iar la final se incorporeaza făina cernută amestecată cu praful de copt.
  • Compozitia va fi mai groasa, iar dacă folositi iaurt natural, va trebui ajustata cantitatea de făina, pana ajunge la consistenta unei smantani.
  • Se pune 1/2 din compoziție in tava și se nivelează cu spatula. 
  • Peste visinile dezghețate se presara făina și se scutura vasul, sa fie toate fructele acoperite cu făina.
  • Peste compozitia din tava se asaza 1/2 din cantitatea de visine, apăsând-le ușor in aluat, se toarnă restul de compoziție, se nivelează ușor, iar deasupra se pune restul de fructe.
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit la 175 grade, timp de 50-55 minute, făcând testul cu scobitoarea și ținând cont, ca fiecare cuptor coace diferit.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se feliază și se pudreaza cu zahăr.
  • Pe cât de repede s-a făcut, la fel de repede s-a terminat!