Ingrediente

  • 2 oua întregi+ 2 albușuri
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 150 g kefir degresat
  • 50 g pudra de Okara 
  • 5 g praf de copt
  • 10 g cacao degresată
  • 5 g tarate pshillium 
  • 1 lingurița coaja uscata de lamaie

Instructiuni

Ținând cont, ca avem voie in dieta Dukan, de acest produs “Okara”, m-am gândit, sa-l testez așa simplu, sa văd, cum se comporta, atât in compozitia de chec, cât și la gust și textura.
Absoarbe destul lichid, nu la fel ca făina de bambus, de exemplu, insa produsul final m-a mulțumit pe deplin, atât la textura, cât și la gust.
Checul rezultat nu este umed la mijloc, nu este innecacios, sau sfaramicios, putând fi taiat cu ușurintă, in felii destul de subtiri.
Îl recomand, fiind un produs de calitate, iar atuul cel mai important, este, ca avem voie, sa-l folosim încă din prima faza a dietei, cea de atac. Eu am achiziționat pudra de Okara de pe nosugarshop. Am căutat și la alte magazine cu specific, dar mulți nici nu au auzit de acest produs!

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim o tava de 20/10 cm, captusind-o cu hârtie de copt.
  • Se separa ouale.
  • Gălbenușurile se mixează cu indulcitorul, pana încep, sa se deschidă la culoare, se adauga apoi kefirul, iar la final se pune pudra de Okara, aromele și praful de copt. Se da deoparte, cât mixam albușurile.
  • Cele patru albușuri și un praf de sare se mixează, pana devin ferme.
  • Se adauga 1/2 din albușurile bătute peste gălbenușurile pregătite înainte și se amesteca mai energic, pentru a subția compozitia.
  • Se adauga restul de albusuri si se incorporeaza ușor cu spatula.
  • Compoziția obținută se împarte in doua. In prima parte se pune cacaua cernută si se amesteca ușor.
  • Pentru a echilibra consistenta celor doua compozitii, in cea de-a doua se incorporeaza 5 g de tarate pshillium.
  • Se pune compozitia cu cacao in tava, se nivelează, iar deasupra se pune cea galbena. Cu o scobitoare se amesteca cele doua straturi. Aluatul de chec este consistent, nu curge.
  • Se coace timp de 35-38 minute, la 170 grade încălzire sus-jos, fără ventilatie, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate din cuptor, se ridica checul cu tot cu hârtie, apoi aceasta se îndepărtează si se lasă la răcit pe un grătar. Înainte de a-l felia, se pudreaza cu lapte praf, sau indulcitor pudra.
  • Checul nu se lasă, dupa ce se răcește, are un gust foarte bun si se consuma începând din atac, dacă se folosește cacao degresată, pudra de Okara fiind permisă din aceasta faza a dietei.