Ingrediente

  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 2 linguri seminte chia

 

  • 15 g izolat proteic de zer
  • 20 g tarate pshillium 
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 5 g praf de copt
  • Esența vanilie
  • 3 oua mici
  • 30 g indulcitor (xilitol)
  • 1 praf de sare

 

  • 20 g cacao degresată
  • 45-50 ml lapte semidegresat
  • 10 g indulcitor
  • Esența rom

 

Instructiuni

  • Separam albușurile de gălbenușuri.
  • Iaurtul, semințele chia si gălbenușurile se pun intr-un vas mai mare și se lasă deoparte 10 minute sa se umfle semințele chia, apoi adăugăm taratele, izolatul, esența de vanilie si praful de copt. Se amesteca toate ingredientele si se lasă deoparte, cât pregătim restul ingredientelor pentru chec.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim o tava de 18 cm diametrul, tapetand-o cu hârtie de copt.
  • Amestecam cacaua, esența de rom după gust, 10 g indulcitor și lapte, cât obținem un sos potrivit.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, când încep sa facă vârfuri, adăugăm 30 g indulcitor, mixând, pana obținem o bezea ferma.
  • Se încorporează in 3-4 transe albușurile spuma, in compozitia de iaurt cu tarate, amestecand ușor cu spatula.
  • In tava pregatita înainte se pune 1/2 din compozitia de chec, se nivelează și deasupra întindem 1/2 din sosul de cacao, iar peste acesta punem cu lingura mici grămăjoare din restul compoziției, nivelam ușor, având grija, sa nu se amestece cu sosul de cacao pus înainte. Deasupra întindem restul de sos, formând cu coada lingurii un model, dar nu e obligatoriu.
  • Se da tava la cuptor, pentru 35-40 minute, pana checul trece testul scobitorii.
  • Se răcește pe un grătar, înlăturând hârtia de copt si se feliază, când este complet rece.
  • In dieta Dukan checul se consuma in doua zile de croaziera, nu conține tolerate, dar cele doua linguri de chia și tarate de pshillium, sunt permise pentru doua zile, iar 30 g taratele de ovaz= 2 linguri, obligatorii in etapa de croaziera.
  • Înlocuind iaurtul semidegresat cu iaurt degresat, checul se poate consuma din atac, dar tot in doua zile, cu condiția sa folositi cacao degresată, care in lipsa se poate înlocui cu ness, iar pentru sosul de cacao, se folosește apa in loc de lapte, sau un amestec 2-3 linguri lapte degresat, completând cu apa, pana obținem consistenta dorita.