Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g indulcitor (xilitol)
  • 1 praf de sare
  • 150 g iaurt semidegresat
  • 30 g tarate ovaz macinate (2 linguri
  • 10 g tarate pshillium (1 lingura)
  • 30 g lapte praf degresat
  • 20 g cacao degresată
  • 20 g făina bambus
  • 1 praf de copt
  • Esența rom

Optional

  • 32 g miez de nuca tăiată grosier
  • 40 g banuti de ciocolata cu peste 70% cacao

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim o tava de 30/10 cm, tapetand-o cu hârtie de copt.
  • Amestecam toate ingredientele uscate cu praful de copt (taratele, cacaua, laptele praf și făina de bambus).
  • Mixam ouale cu indulcitorul și un praf de sare, pana cresc in volum și se albesc.
  • Incorporam iaurtul, mixând câteva secunde, iar la final se adauga esența de rom și amestecul de ingrediente uscate, la fel, folosind mixerul, doar cât compozitia este omogena.
  • Acum, optional, se pun bănuții de ciocolata și nuca tăiată grosier. Aceste doua ingrediente nu schimba cu nimic consistenta compoziției de chec, deci dacă nu doriti un tolerat (ciocolata), puteți renunța la el. Miezul de nuca tăiată grosier, ii da checului, o textura crocanta, înlocuiește uleiul de masline pentru doua zile, deci și la acesta se poate renunța.
  • Se toarnă compozitia in tava și se da la cuptor, timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitorii.
  • Checul copt se scoate din tava, se îndepărtează hârtia de copt și se pune pe un grătar, pana se răcește complet, apoi se pudreaza cu lapte praf degresat și se feliază.
  • Checul in dieta Dukan, varianta cu ciocolata și miez de nuca, se consuma in doua zile de croaziera, având, așa cum am menționat , ciocolata (20g/zi-1 tolerat), iar nucile sunt permise in locul uleiului de masline (16 g nuci-1 lingura ulei de masline). Dacă renuntati la aceste doua ingrediente, checul se poate consuma intr-o singura zi, făina de bambus fiind permisă din croaziera in limita a 50 g/zi.
  • Este un chec gustos, deloc umed la interior și destul de spornic.