Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 albușuri
  • 20 g făina bambus
  • 50 g izolat proteic de zer
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 60 g indulcitor (xilitol)
  • 150 g iaurt semidegresat
  • 34 g alune tocate (optional)
  • 2 g cacao degresata (optional)

Instructiuni

  • Se mixează ouale întregi și albușurile cu un praf de sare. Se adauga indulcitorul treptat, mixând pana se topește, continuind sa adăugăm iaurtul, esente, după plac, iar la final se pun ingredientele uscate amestecate impreuna (izolatul de zer, făina de bambus și praful de copt), mixând pana se incorporeaza in crema de ou și iaurt.
  • Vom obtine o compoziție, asemănătoare celei de clătite, poate o idee mai consistenta.
  • Cuptorul se încălzește la 170 grade.
  • Tapetam cu hârtie de copt o tava de 20/10 cm.
  • Opțional in compoziție, pentru o textura crocanta, se pun alunele tocate.
  • Se toarnă compozitia in tava și tot optional, se cern deasupra 2 g cacao degresată ,amestecand-o ușor la suprafata, cu compozitia din tava. Nu se omogenizează bine, o parte din pudra de cacao va rămâne la suprafata.
  • Se da tava la cuptor, la 170 grade, timp de 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
  • Checul își păstrează forma, după ce se răcește.
  • Nu sunt imagini din timpul pregătirii, neavând de gând, sa scriu reteta, dar între timp m-am răzgândit, checul fiind destul de reușit.
  • Cum am menționat, se poate renunța la alune si la cacaua, dar bucatelele de alune, dau o nota crocanta checului, iar cacaua, dau o pata de culoare.
  • Pentru cele 34 g alune, care înlocuiesc 2 linguri de ulei de masline, checul se consuma in doua zile de croaziera, făina de bambus fiind permisă din aceasta etapa, iar izolatul proteic de zer, permis din prima faza. 
  • Checul, cum ați sesizat, nu conține tolerate.