Ingrediente

  • 45 g tarate ovaz
  • 15 g tarate pshillium 
  • 35 g lapte praf degresat
  • 25 g gluten
  • 10 g budinca dietetica de vanilie cu făina konjak
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g indulcitor green sugar Premium 
  • 3 oua( 175 g)
  • 100 g branza cremoasă 0,2% grăsime 
  • 6-7 g cacao degresată 

Instructiuni

  • Taratele de ovaz și pshillium se macină împreuna, pana obținem o făina fina.
  • Se amesteca toate ingredientele uscate, împreuna cu praful de copt și praful de budinca( fără cacao).
  • Tapetam o tava de 20/10 cu hârtie de copt.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Mixam ouale cu indulcitorul și praful de sare, pana cresc in volum.Se incorporeaza branza degresată, mixând ușor,apoi amestecul de făina, amestecand cu mixerul la viteza mică, cât se incorporeaza in crema de ou și branza.
  • Se pune cacaua intr-o sita.
  • Compozitia de chec se asaza in tava astfel: turnam 1/3 din compoziție,presaram cu sita un strat generos de cacao pe toată suprafața, apoi iar 1/3 din compoziție,cacao presărată , restul de compoziție, iar deasupra cacao, după care cu o scobitoare, trasăm linii prin toată compozitia.
  • Se coacă la 160 grade,apoi 180 grade, in funcție de cuptor, timp de 50-55 minute.Se face și testul scobitorii.
  • Când este gata, se scoate din tava și se răcește pe un grilaj.Se taie când este rece.
  • Se poate înlocui cacaua degresată cu ness, iar arome se adauga ,dacă e nevoie,budinca având deja aroma de vanilie.
  • In dieta Dukan, checul se consuma din faza de atac,in doua zile, având 45 g tarate ovaz= 3 linguri, sau o zi și jumătate in croaziera.