Ingrediente

  • 75 g pudra de Okara
  • 75 g lapte praf degresat
  • 10 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 1 lingurița cu vârf coaja uscata de portocale, sau o alta aroma la alegere
  • 40-50 g indulcitor
  • 4 oua mici + 1 albus (230 g)

Instructiuni

  • Pornim cuptorul la 170 grade.
  • Tapetam o forma de chec cu diametrul de 20/10 cm, captusind-o cu hârtie de copt.
  • Pudra de Okara, laptele praf, sarea și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Ouăle și un albus, se mixează cu indulcitorul, pana cresc in volum. Se pot folosi patru oua medii, eu folosind un albus, care stătea stingher in frigider. Ideea e, sa fie cantitatea de 230 grame oua, mai mult, sau mai puțin.
  • Peste ouale bătute se adauga ingredientele uscate și aroma, la alegere și dupa gust.
  • Se omogenizează cu mixerul la viteza mică, pana obținem o compoziție uniformă.
  • Se toarnă in tava și se coace la 170 grade, caldura sus-jos, timp de 32-35 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate din tava, se îndepărtează hârtia de copt, care se desprinde foarte ușor și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se pudreaza optional, cu indulcitor pudra.
  • Se consuma in doua zile, din faza de atac, pudra de Okara fiind permisă in limita a 65 g/zi.
  • Este un chec gustos, cu mijloc dens, dar nu umed, cu textura unui chec clasic, dat de pudra de Okara, nu se lasă, după ce a fost scos din cuptor și este foarte sățios, fiind suficient pentru o gustare, 2-3 felii, iar alături de iaurt, este un deliciu!
  • Inspirația nu-mi aparține, ci mi-a fost trimisa de un membru Dukan, pentru care țin sa-i mulțumesc!