Ingrediente

  • 1 plic de budinca dietetica cu aroma de vanilie, 35g
  • 30 g lapte praf degresat
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 20 g gluten
  • 3 oua
  • 60 g indulcitor
  • Coaja rasa de la o lamaie bio
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g iaurt grecesc 2% grasime
  • 50 g afine proaspete de cultura

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Tapetam cu hârtie de copt o tava de 30/10.
  • Se amesteca intr-un vas praful de budinca, taratele, laptele praf, glutenul și praful de copt.
  • Afinele se spală și se pun la scurs pe hârtie absorbanta.
  • Ouale, indulcitorul și sarea se mixează câteva minute, pana se dizolva indulcitorul, ouale se deschid la culoare, devin spumoase și aerate.
  • Peste crema de oua se adauga amestecul uscat, coaja de lamaie și se mixează ușor, pana obținem o compoziție omogena.
  • Se lasă deoparte 2-3 minute, timp in care făina de konjak din budinca începe sa acționeze, iar taratele se umfla puțin.
  • Adăugăm iaurtul peste compoziție și amestecam câteva secunde cu mixerul, la viteza mică.
  • Turnam compozitia in tava, deasupra așezăm afinele sterse bine de apa, iar cu vârful unei linguri infingem afinele in interiorul compoziției.
  • Coacem checul 20 minute la 180 grade,încălzire sus-jos, fără ventilatie, apoi încă 18-20 minute, la 160 grade.
  • Se face testul scobitorii pentru siguranța.
  • Când este copt, checul se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Checul rece se pudreaza cu lapte praf degresat și se feliaza.
  • In dieta Dukan, checul se consuma intr-o zi de croaziera, având 2 linguri tarate ovaz( 30 g), iar ca tolerat 50 g afine( 100 g afine=1 tolerat/zi). Am folosit afine de cultura pentru ca, sunt mai mari și nu sunt așa zemoase ca cele de pădure.
  • De-altfel , checul se poate adapta pentru atac, înlocuind iaurtul semidegresat, cu iaurt grecesc 0%, afinele se înlocuiesc cu fructe goji, sau nu se pun deloc.
  • Praful de budinca, la care aveți poza in prezentare, este permisă din atac. Va recomand sa-l cumpărați, in primul rând ca va scutește de un tolerat, conținând făina de konjak, in loc de amidon, in al doilea rând este foarte aromat cu vanilie, ceea ce nu necesita, adăugarea esenței in preparate.