Ingrediente
- O bucata ceafa de vita (2,4 kg)
- 2 lingurițe sare
- 1 lingurița piper
- 1 lingurița pudra de coriandru
- 3-4 linguri ulei de masline
- 80 g unt
- 250 g supa de vita
- Sfoara pentru legat
- 6-8 cartofi mari
Instructiuni
- Bucata de ceafa se subțiază, in așa fel, incat sa fie mai subțire, fara a taia din ea, sa piața fi rulată.
- Intr-un vas se pun condimentele și uleiul de masline, cu care vom masa carnea pe ambele părți și se lasa la temperatura camerei o ora.
- Se încălzește cuptorul la 200 grade.
- Înainte de a da ceafa la cuptor, se rulează și se leagă cu sfoara specială, pentru a nu se desface la copt.
- Se curată 6-8 cartofi și se taie in 4 sau 6 felii, depinde de mărimea cartofului. Se presara sare și piper.
- Se pune untul tăiat cubulete pe toată suprafața ruladei și se asaza in tava, cu hârtie de copt in ea.
- Se da rulada la cuptor, pentru 10 minute, la temperatura de 220 grade cu funcția grill. Carnea se va rumeni de la caldura, nu va lasa apa, e ca și cum, ar fi prăjită in unt.
- Se scoate tava din cuptor, iar in untul încins, care s-a prelins de pe carne, se asaza feliile de cartofi.
- Turnam un pahar de apa, vin, sau supa de vita și așezăm o coala de hârtie de copt umezita, peste rulada și cartofi. Peste hârtie așezăm folie de aluminiu, captusind bine tava.
- Se da la cuptor, pentru 100-110 minute, la temperatura de 180 grade, se verifica rulada, sa fie carnea gatita in interior, apoi se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt.
- Se stropește rulada cu lichidul din tava și se gătește încă 15 minute, cu ventilatia cuptorului pornita, pana carnea și cartofii prind sa se rumeneasca.
- Se scoate rulada pe un blat de lemn și se taie felii groase.
- Alături de cartofi, rulada se servește cu salata, sau murături.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii