Bucata de ceafa se subțiază, in așa fel, incat sa fie mai subțire, fara a taia din ea, sa piața fi rulată.
Intr-un vas se pun condimentele și uleiul de masline, cu care vom masa carnea pe ambele părți și se lasa la temperatura camerei o ora.
Se încălzește cuptorul la 200 grade.
Înainte de a da ceafa la cuptor, se rulează și se leagă cu sfoara specială, pentru a nu se desface la copt.
Se curată 6-8 cartofi și se taie in 4 sau 6 felii, depinde de mărimea cartofului. Se presara sare și piper.
Se pune untul tăiat cubulete pe toată suprafața ruladei și se asaza in tava, cu hârtie de copt in ea.
Se da rulada la cuptor, pentru 10 minute, la temperatura de 220 grade cu funcția grill. Carnea se va rumeni de la caldura, nu va lasa apa, e ca și cum, ar fi prăjită in unt.
Se scoate tava din cuptor, iar in untul încins, care s-a prelins de pe carne, se asaza feliile de cartofi.
Turnam un pahar de apa, vin, sau supa de vita și așezăm o coala de hârtie de copt umezita, peste rulada și cartofi. Peste hârtie așezăm folie de aluminiu, captusind bine tava.
Se da la cuptor, pentru 100-110 minute, la temperatura de 180 grade, se verifica rulada, sa fie carnea gatita in interior, apoi se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt.
Se stropește rulada cu lichidul din tava și se gătește încă 15 minute, cu ventilatia cuptorului pornita, pana carnea și cartofii prind sa se rumeneasca.
Se scoate rulada pe un blat de lemn și se taie felii groase.
Alături de cartofi, rulada se servește cu salata, sau murături.
Comentarii