Ingrediente

  • O bucata ceafa de vita (2,4 kg)
  • 2 lingurițe sare
  • 1 lingurița piper
  • 1 lingurița pudra de coriandru
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 80 g unt
  • 250 g supa de vita
  • Sfoara pentru legat
  • 6-8 cartofi mari

Instructiuni

  • Bucata de ceafa se subțiază, in așa fel, incat sa fie mai subțire, fara a taia din ea, sa piața fi rulată.
  • Intr-un vas se pun condimentele și uleiul de masline, cu care vom masa carnea pe ambele părți și se lasa la temperatura camerei o ora.
  • Se încălzește cuptorul la 200 grade.
  • Înainte de a da ceafa la cuptor, se rulează și se leagă cu sfoara specială, pentru a nu se desface la copt.
  • Se curată 6-8 cartofi și se taie in 4 sau 6 felii, depinde de mărimea cartofului. Se presara sare și piper.
  • Se pune untul tăiat cubulete pe toată suprafața ruladei și se asaza in tava, cu hârtie de copt in ea.
  • Se da rulada la cuptor, pentru 10 minute, la temperatura de 220 grade cu funcția grill. Carnea se va rumeni de la caldura, nu va lasa apa, e ca și cum, ar fi prăjită in unt.
  • Se scoate tava din cuptor, iar in untul încins, care s-a prelins de pe carne, se asaza feliile de cartofi.
  • Turnam un pahar de apa, vin, sau supa de vita și așezăm o coala de hârtie de copt umezita, peste rulada și cartofi. Peste hârtie așezăm folie de aluminiu, captusind bine tava.
  • Se da la cuptor, pentru 100-110 minute, la temperatura de 180 grade, se verifica rulada, sa fie carnea gatita in interior, apoi se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt.
  • Se stropește rulada cu lichidul din tava și se gătește încă 15 minute, cu ventilatia cuptorului pornita, pana carnea și cartofii prind sa se rumeneasca.
  • Se scoate rulada pe un blat de lemn și se taie felii groase.
  • Alături de cartofi, rulada se servește cu salata, sau murături.