Ingrediente

  • 7 cartofi medii
  • 250 g carne gătită (salam, șuncă, afumătură de casă, etc…)
  • 150 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 1 ceapă roșie
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • Sare, piper, 1 lingură ulei de măsline

Instructiuni

  • Cantitatea de cartofi se ajustează, în funcție de numărul persoanelor de la masă.
  • Cartofii se spală foarte bine, se șterg de apă, se stropesc cu ulei de măsline și se presară sare grunzoasa peste ei. Nu se curăță de coajă.
  • Se pun în tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor, 200 grade, cam 45-55 minute, până cartofii sunt copți. Se verifică, înfingand o scobitoare în ei, iar daca intră ușor, înseamnă ca, sunt făcuți.
  • Se lasă la răcit, apoi se taie un capac subțire, pe partea mai lungă a cartofului (vezi galeria foto).
  • Cu ajutorul unei lingurițe se scoate miezul cartofului, de unde s-a tăiat capacul, lăsând un perete de miez de circa 4-5 mm. Miezul cartofilor se colectează într-un vas.
  • Ceapa se curăță și se toacă mărunt, cașcavalul se dă pe răzătoarea mare (eu am folosit un amestec de mozarella și cașcaval afumat), carnea se taie bucăți mici (am folosit ceafă de porc afumată acasă).
  • Peste miezul de cartofi se pun ingredientele de mai sus, plus pătrunjelul tocat și ouăle. Se amestecă compoziția și se pune sare și piper, dacă e cazul.
  • Cu acest amestec se umplu cartofii goliți de miez, punând umplutura cu vârf, iar deasupra se presară puțin cașcaval ras (vezi galeria foto). Restul de umplutură am pus-o în două forme de silicon, unse cu ulei.
  • Cartofii umpluți se pun în tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 200 grade, pentru 25-30 minute, până se rumenesc deasupra.
  • Sunt gustoși și se servesc cu, sau fără coajă, alături de o murătură (castraveți, ciuperci marinate, salată de varză, etc...)