Pulpele și pieptul tăiat in doua se spală și se dau cu sare și piper.
Așezăm fructele in punga, peste ele se asaza carnea, se adauga un pahar de apa, se leagă punga cu clipsul special și se înțeapă cu o scobitoare in 3-4 locuri, pentru evacuarea aburului.
Se asaza punga pe o tava și se da la cuptor, la început la temperatura mai mare, iar când punga se umfla, se scade temperatura cu 20-30 grade.
După o ora se verifica, daca este gatita carnea( in cazul meu a fost pasare de curte, iar timpul de gătire a fost mai lung).
Cum verific?
Scot tava din cuptor, iar cu grija ca este fierbinte, infing o scobitoare in carne prin punga, tot cu atenție, sa nu se spargă punga.
Dacă scobitoarea intra ușor in carne, e semn ca, e gata.
Cu o foarfeca se taie punga in partea superioară ,se pune tava in cuptor, se mărește temperatura și se lasă ,pana se rumenește carnea, iar apa din punga se evapora aproape complet.
Fructele uscate nu sunt cu măsura, se pot pune orice fruct uscat dulce, după preferința, sau in funcție de fructele ce le avem acasă.
Carnea este rumenita frumos, iar fructele formează o garnitura dulce-acrișoară.
Comentarii