Ingrediente
- 2 pulpe și 1 piept de pasare
- Fructe uscate: caise, stafide, merisoare, cirese, smochine, prune
- 1 pahar apa
- 1 punga pentru cuptor
Instructiuni
- Pulpele și pieptul tăiat in doua se spală și se dau cu sare și piper.
- Așezăm fructele in punga, peste ele se asaza carnea, se adauga un pahar de apa, se leagă punga cu clipsul special și se înțeapă cu o scobitoare in 3-4 locuri, pentru evacuarea aburului.
- Se asaza punga pe o tava și se da la cuptor, la început la temperatura mai mare, iar când punga se umfla, se scade temperatura cu 20-30 grade.
- După o ora se verifica, daca este gatita carnea( in cazul meu a fost pasare de curte, iar timpul de gătire a fost mai lung).
- Cum verific?
- Scot tava din cuptor, iar cu grija ca este fierbinte, infing o scobitoare in carne prin punga, tot cu atenție, sa nu se spargă punga.
- Dacă scobitoarea intra ușor in carne, e semn ca, e gata.
- Cu o foarfeca se taie punga in partea superioară ,se pune tava in cuptor, se mărește temperatura și se lasă ,pana se rumenește carnea, iar apa din punga se evapora aproape complet.
- Fructele uscate nu sunt cu măsura, se pot pune orice fruct uscat dulce, după preferința, sau in funcție de fructele ce le avem acasă.
- Carnea este rumenita frumos, iar fructele formează o garnitura dulce-acrișoară.
 
							 
					 
                                 
                                
Comentarii