Ingrediente

Pentru 2-3 portii

  • 250 g buchete de conopida
  • 150 g muschiulet de porc afumat
  • 1 ou mare
  • 70 g lapte batut 2% grăsime
  • 20 g amidon de porumb (1 tolerat)
  • 100 ml lapte semidegresat
  • 1 lingura parmezan (1 tolerat)
  • 60 g cașcaval Dukan făcut in casa
  • 10 g unt
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Conopida se spală la jet de apa rece, apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare. Se scoate din apa fierbinte și se pune la răcit in apa rece, apoi la scurs intr-o sita. Dacă dorim, buchetele mai mari se toaca mai marunt.
  • Mușchiulețul afumat se taie cubulete.
  • Intr-un bol se pun și se amesteca cu telul: oul, laptele batut, amidonul dizolvat in lapte rece, parmezanul, sare și piper, după gust. Pentru sare, se tine cont ca, mușchiulețul este deja sarat, iar conopida a fost fiarta in apa cu sare.
  • Pregătim o forma ceramica de tarta, sau una de sticla termorezistenta, cu diametrul de 20 cm. Se unge cu unt, atât baza, cât și marginea. Ne va rămâne unt, din cele 10 grame, care va fi folosit la final.
  • Se asaza amestecul de conopida și muschiulet in forma.
  • Se toarnă conținutul lichid, pregătit anterior, iar deasupra se pune cașcaval ras, iar restul de unt se distribuie pe toată suprafața tavii ( este puțin unt, dar suficient pentru gratinat).
  • Se da tava in cuptorul preîncălzit la 180 grade, caldura sus-jos, cu ventilatie, pentru 15 minute, apoi se scade temperatura la 170 grade și se lasă încă 10-15 minute, pana ce cașcavalul se rumenește.
  • Se lasă la răcit in tava, in cazul in care se folosește forma ceramica, sau sticla.
  • Preparatul conține doua tolerate, 20 g amidon/zi= 1 tolerat și 1 lingura parmezan/zi= 1 tolerat.
  • Cantitatea de cașcaval Dukan se încadrează in brânzeturi permise, dar consumată in doua zile.