Ingrediente

Pentru brioșe

  • 2 oua
  • 4 linguri tarate macinate
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 150 g iaurt cremos
  • O lingurița făina konjak
  • 1/2 plic praf de copt

Crema

  • 500 g branza degresată cremoasă care a fost pusă la scurs câteva ore
  • Indulcitor după gust
  • Esente  
  • 3 pătrate mici de ciocolata cu 70% cacao
  • 2-3 linguri lapte semidegresat

Sirop

  • Apa,indulcitor,esența rom

Topping

  • 1 pătrat de ciocolata
  • 2 linguri lapte

Instructiuni

  • Albușurile se mixează cu putina sare.Se adauga gălbenușurile ,care au fost amestecate cu iaurtul și se mixează ușor,la viteza mică.
  • Tarate,făina de konjak,laptele praf și praful de copt se amesteca împreuna și se adauga peste ouale mixate cu iaurt.
  • Compozitia se pune in 4 forma de silicon, se dau la cuptor,pana trece testul scobitorii.

Crema

  • Branza se pune la scurs pentru câteva ore, după cate o împărțim in doua.
  • O parte o indulcim și adăugăm esența de vanilie ,cealaltă jumătate din cantitatea de branza o indulcim,adăugăm esența de rom și ciocolata topita in lapte .

Sirop 

  • Amestecam apa rece,indulcitor mai mult( briosele nu sunt dulci) și esența de rom.

Alte informatii

Asamblare

  • Briosele se insiropeaza,se umplu cu crema de ciocolata,deasupra se pune crema albă .
  • Peste fiecare brioșă umplută turnam topping de cipcolata( in lapte fierbinte punem ciocolata și amestecam bine).

In dieta Dukan se pot consuma din etapa croaziera,având ciocolata ca tolerat.