Taratele de ovaz se macină fin și se amesteca împreuna cu taratele de pshillium și praful de copt.
Se mixează ouale, praful de sare și indulcitorul, pana se topește indulcitorul, apoi se incorporeaza uleiul de masline, iaurtul, esența de vanilie, sau alta aroma, la alegere, iar la final amestecul de tarate, mixând, pana obținem o compoziție omogena.
Se lasă deoparte câteva minute, pentru a se hidrata taratele, apoi adăugăm izolatul proteic de zer, încorporând-o cu spatula.
Compozitia finala va fi mai groasa, iar izolatul de zer, poate fi mai mult, sau mai puțin, in funcție de mărimea oualelor.
Pregatim formele pentru briose( eu am folosit 4 forma mai mari, având baza de 7 cm) pulverizand in fiecare puțin ulei de masline.
Se împarte compozitia in mod egal in cele patru forme, după care ,distribuim ciocolata, cate 10 g in fiecare forma. Cu coada unei lingurițe infingem bucatile de ciocolata in compoziție, pentru a nu sta la suprafața.
Se coc la 180 grade, timp de 28-30 minute, făcând testul scobitorii.
Când briosele sunt coapte, se lasă puțin in forme, pentru a se raci, fiind fierbinti, se scot din ele si se răcesc pe un grătar.
In dieta Dukan , briosele se consuma in doua zile de croaziera, având :
-tarate de ovaz, 60 grame=4 linguri
-tarate pshillium 20 g= 2 linguri
-uleiul de masline, permis din croaziera, 1 lingura/zi
- ciocolata este tolerat, 20g/zi. Se poate renunța la ciocolata si atunci nu avem nici un tolerat in preparat.
Comentarii