Ingrediente

Aluat de brioșe 

  • 30 g izolat proteic de zer
  • 30 g pudra de Okara
  • 30 g tarate ovaz (2 linguri)
  • 30 g tarate pshillium (3 linguri)
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 5 g praf de copt
  • 5 g sare
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 200 ml lapte semidegresat
  • 1 ou
  • 30 ml ulei de masline (3 linguri)
  • 1 lingurița esența vanilie
  • 30 g ciocolata cu peste 70% cacao

Crema

  • 250 g branza degresată cremoasă
  • 2-3 linguri sana, kefir sau lapte batut semidegresat
  • 1 lingura indulcitor
  • 1 lingurița esența la alegere
  • 1 lingurița jeleu de fructe (optional)

Instructiuni

Aceste brioșe sunt cele mai simple și ușor de făcut, mai mult durează, sa aduni și sa cantaresti ingredientele.
Se pot face in varianta simpla, fără ciocolata deasupra și atunci avem brioșe fără tolerate, având doar uleiul de masline, care este permis din croaziera, in limita unei linguri/zi.
Le putem orna cu aveline din crema făcută din branza cremoasă degresată și iaurt, sau pot fi consumate simple. Toppingul de pe crema se poate omite, sau se folosește putina dulceața de goji, fructe permise încă din faza de atac.
In orice varianta, cu, sau fara decor, briosele sunt foarte gustoase, aerate, cu mijloc pufos, iar asta datorită pudrei de Okara, un produs permis in dieta, inca din faza de atac, care din păcate, este prea puțin folosit. 
Aluat de brioșe

  • Intr-un bol punem și amestecam toate ingredientele uscate, adică taratele, izolatul, pudra de Okara, indulcitor, sare, afanatori. 
  • In alt bol se pune oul și se bate puțin cu telul. Se adauga pe rând laptele, uleiul, esența de vanilie si se omogenizează.
  • Se toarnă peste ingredientele uscate si se amesteca putin cu telul, cât sa obtinem o compoziție omogena.
  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • Pregătim o tava de brioșe si așezăm in fiecare cavitate, hârtie specială pentru copt brioșe.
  • Se împarte compozitia in mod egal in fiecare forma. Se pot face 12 bucăți, sau mai putine, dar sa fie multiplu de trei, pentru a le consuma in mod egal in cele trei zile de croaziera, având cele trei linguri de ulei in compoziție. De exemplu: 12 brioșe/3= 4 bucăți/zi, sau 6 brioșe/3= 2 bucăți/zi, 9 brioșe/3=3 bucăți/zi.
  • Opțional, se asaza banuti de ciocolata pe fiecare briosa.
  • Se dau la cuptor pentru 25 minute, in cuptorul preîncălzit la 175 grade.
  • Se scot din forme și se răcesc pe un grătar.

Decor

  • Dacă dorim niște brioșe mai moțate, facem o crema din branza cremoasă degresată, adăugăm 1-2 linguri de iaurt, pentru a obtine o crema fina, indulcitor după gust și esența la alegere. Nu punem mult iaurt, sa nu devină crema prea moale. Ea trebuie sa fie ferma și sa-și păstreze forma.
  • Crema se pune in posh cu dui stea și se fac aveline deasupra brioșelor reci, la cate ajunge crema. Eu am ornat 8 bucăți.
  • Pentru un plus de culoare, peste crema picuram putina dulceața din fructe permise, sau ciocolata rasa.
  • Am specificat pe parcursul rețetei, briosele se consuma in trei zile de croaziera, iar in acele zile avem: portia de ulei de masline, 10 g tarate ovaz, 10 g tarate pshillium, 10 g ciocolata (1/2 de tolerat).